Велинград - online - Общината чака 26 000 лева от “Акварекс” ЕООД 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината чака 26 000 лева от “Акварекс” ЕООД
Публикувано 2009-12-15 09:36:16 от Темпо

Окръжен съд - Пазарджик уважи иска на Община Велинград против “Акварекс” ЕООД с управител Георги Велев за сумата от 26 000 лева. Съдебното решение бе произнесено на 9 декември 2009 г. и подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.
Общината претендира за 26 000 лева, които фирмата дължи по договор за наем на двете общински сгради до Тепавицата и бившия Военен лагер на изхода от Чепино към Сърница.
През август 2000 г., когато сградите са частна общинска собственост, е сключен договор за наем с месечна цена 500 лева. Тъй като наемателят не изпълнява задълженията си по договора, през 2003 г. общината го прекратява. През 2004 г. Районен съд - Велинград постановява да се запратят натрупаните до прекратяването на договора задължения, но това не става, въпреки че имотите продължават да се ползват. Затова общината завежда иск за обезщетение в размер на месечния наем от 2003 г. до февруари 2008 г.
Пред Окръжен съд - Пазарджик “Акварекс” ЕООД твърди, че договорът е нищожен, защото към момента на подписването дружеството е било ООД и е подписан от лице, което не е управител и не може да представлява фирмата. “Акварекс” възразява, че през цялото време имотът е бил пазен, като е плащано на пазачите, а от 2007 г. с решение на Общинския съвет за замяна дружеството става собственик на имота.
След изслушване на икономическата експертиза съдът осъжда “Акварекс” да заплати на общината 26 000 лева като обезщетение за неправомерно ползване на имота, законната лихва върху сумата до нейното изплащане и разноски в размер на 1733 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай