Велинград - online - Екатерина Каферинова: Посолството ще представи СПА хотели от Велинград в Германи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Екатерина Каферинова: Посолството ще представи СПА хотели от Велинград в Германи
Публикувано 2009-12-15 09:43:16 от Темпо

Г-жа Екатерина Каферинова, областен председател и член на националното ръководство на Земеделския народен съюз (ЗНС), се завърна от Бон, Германия, където участва в конгреса на Европейската народна партия (ЕНП). В момента ЕНП има мнозинство с 288 депути в Европейския парламент и е управляваща, като председателите на Европейския парламент и Европейската комисия са от нейните редици.


- Г-жо Каферинова, как се стигна до вашето участие в конгреса на ЕНП?
- ЗНС е член на ЕНП, имахме квота от четирима делегати и аз бях определена заедно с председателя на партията Стефан Личев. От българските десни партии взеха участие ГЕРБ начело с министър-председателя Бойко Борисов, от СДС участва лидерът Мартин Димитров, от ДСБ беше Даниел Митов, който водеше листата на Синята коалиция в Пазарджишка област на парламентарните избори.
- Какви са най-важните решения, които взе ЕНП в Бон?
- Форумът се проведе в Световния конгресен център в Бон (стария Бундестаг). Конгресът се провежда на всеки три години, като този път основна цел на двудневното заседание беше промяна в устава и избор на ново ръководство. Вилфред Мартенс беше единственият кандидат за председател на ЕНП. Измежду 16 кандидати избрахме и 10 заместник-председатели. Ние подкрепихме кандидатура на българския министър на външните работи г-жа Румана Желева, която с десети резултат беше избрана за заместник-председател на ЕНП. ЗНС подкрепи и г-жа Корин Вортман-Кул от Холандия, която вече няколко мандата отговаря за членството в ЕНП и с нея сме установили много добри отношения.
В конгреса участваха 18 държавни и правителствени ръководители, като всеки имаше право на 3-минутна реч. Българският премиер Бойко Борисов направи изказване през втория ден, като благодари от името на ГЕРБ и присъстващите българи за помощта, оказана на България от ЕНП, призова за отблокиране на еврофондовете и въвеждане на еврото в нашата страна до 2.5-3 години. Много интересни бяха и изказванията на Ангела Меркел и Силвио Берлускони, много впечатляващо бе присъствието на Юлия Тимошенко.
- Използвахте ли присъствието си на този авторитетен форум и за създаване на лични контакти?
- Установих личен контакт с посланика на България в Германия г-н Иво Петров. Проведохме дълъг разговор за Велинград, който доведе до двустранен ангажимент през април 2010 г. представители на СПА хотели от нашия град да бъдат поканени в Бон. Те ще участват в планирана среща с представители на германски пенсионни фондове, които се интересуват от подписване на целогодишни договори с туристически дестинации в Европа. Г-н Иво Петров обеща да дойде да почива във Велинград и да установи контакт с нашия кмет Иван Лебанов. Смятам, че свърших полезна работа за града и че местната власт и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ще положат усилия, за да се представим на ниво на срещата през април в Бон.
- Десницата управлява в ЕС, управлява и в България, но как преценявате състоянието на десните партии на местно ниво?
- Готви се нов проект за обединение на десницата, който скоро ще се случи в национален мащаб. Мое лично мнение е, че дори да не стане на национално ниво, трябва да стане на местно. Слаби сме в местния парламент, няма представителство на СДС и ДСБ, а вътре сме разединени ние и ВМРО. Трябва взаимоотношенията да се поставят на принципна, а не на личностна основа. В момента надделяват лични интереси, а не интересите на партиите, които изповядват общи ценности. Две години минахме през такива борби, което е загубено време. Моята оценка е, че Общинският съвет като орган не работи. Ние, представители на центъра и десницата, трябва да дадем знак на избирателя, че ще се обединим около идеология и програма за развитие на общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България