Велинград - online - Вечер на руската музика роди нови инициативи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Вечер на руската музика роди нови инициативи
Публикувано 2009-12-22 09:52:44 от Темпо

С вечер на руската музика движение “Русофили” – Велинград събра своите членове на 14 декември в малкото, но много уютно заведение “Хъшовете”. Преди веселата част, която бе изпълнена с настроение и танци, председателят инж. Георги Пашов приветства местната организация и съобщи, че националното движение има нов председател. Той се казва Николай Малинов и е избран на 12 декември на национално съвещание, на което присъстваха председателят и заместник-председателят на велинградските русофили.

Николай Малинов е издател на в. “Дума” и е историк по професия . Избирането му става факт, след като досегашният председател на НД “Русофили” и негов създател преди 8 години Енчо Москов подава оставка с мотива, че бъдещето е на младите по-енергични и предприемчиви хора, като досегашния му заместник в лицето на 40-годишния Николай Малинов.
На тържеството своите почитания и пожелания за успешна работа отправи и председателката на дружество “Славяни” във Велинград Марина Чолакова, които са колективен член на местната русофилска организация. Тя подари на русофилите уникално издание на “Руское зарубежие в Болгарии – история и съвременност” - сборник за руското присъствие в България, изследвано във всички направления и посоки от 18 век до наши дни. На страниците на сборника могат да се прочетат интересни факти, като този например, че във Велинград е завършил живота си и е погребан един от извстните руски дипломати от кариерата – Александър Федоренко, посланик на СССР в Китай, Япония, ООН.
Този факт заинтригува приятелите на Русия и те се нагърбиха с амбициозната задача да проучат кога и къде точно е погребан Федоренко и мястото специално да се обозначи и приведе в добър вид, ако се налага. Това ще бъде и повод във Велинград да бъде поканен руският посланик.
Наред с танците и веселбата на руската вечер бяха споделени още добри идеи, като например съвместна работа между движение “Русофили” и дружество “Славяни” по проекти, чрез реализацията на които да се обърне повече внимание на обучението по руски език още от най-ранна възраст чрез предоставянето на безплатни учебници и помагала; обявяване, създаване и поддържане на парк на българо–руската дружба (парка при Сярна баня). За осъществяването на идеята за парка дружество “Русофили” разчита на разбирането и подкрепата на общинското ръководство и Общинския съвет, пред които ще направи предложение.
инж. Весела Цинцева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола