Велинград - online - Къщата на изкуствата и занаятите “Баба Цвета” кани на Коледен базар 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Къщата на изкуствата и занаятите “Баба Цвета” кани на Коледен базар
Публикувано 2009-12-22 10:32:54 от Темпо

В събота, 19 декември, в Къщата на изкуствата и занаятите “Баба Цвета” директорът на Агенцията за регионално развитие Живко Милушев,в присъствието на зам.-кмета Дияна Кехайова откри Коледен базар с произведения на велинградски и гостуващи майстори. С базара Къщата на изкуствата и занаятите напълно защитава името си, тъй като предлага огромно разнообразие от майсторски произведения на художници и занаятчии. Ако все още търсите хубави подаръци за празниците - посетете Коледния базар! Акцент на проявата е изложбата маслена живопис на младата художничка от Варна Ели Маринова - едно морско момиче, рисуващо мечтите си в картини, движещи се на границата между приказното и реалността. Картините могат да бъдат и оригинален подарък за идващите празници.

В изложбата-базар с рисувани икони участва младият художник от София Красимир Костов. Весели ръчно изработени картички предлага велинградчанката Светла Иванова. Йоланта Ценова от София представя ръчно изработени икони,тарелки и чаши от кована мед. Елена Иванова предлага своите декопажни пана. Галина Тодорова от Пловдив показва изключително красиви рисувани икони върху камък и дървесна гъба, всички изработени по канона на църквата плюс керамични сувенири с надпис “Велинград”. Даниела Данаилова, също от Града под тепетата, ни показва красотата на изработени от семена пана. Декорация на коледна керамика и рисувано стъкло и керамика ни представя Светла Танчева от Пловдив. От Карлово Десислава Баракова участва с интересни ръчно плетени щалове, ръчна бижутерия и пана. Николина Райнова от Бургас предлага своите бродирани коледни картички, а Веселина Абаджиева - ръчно изработените коледни свещи.
В изложбата-базар под надслов “Дайте шанс и на нас да бъдем като вас” участие имат сдружение “Бализ” - Българска асоциация на деца с интелектуални затруднения, учениците от Помощното училище “Драган Манчов” и Дневния център за деца “Надежда”.
Участието на удостоената със специалната награда на фестивала за туристически забавления и анимация “Уикенд туризъм 2009” Даниела Цопанова изненадва с представянето за първи път във Велинград на рисувани коледни яйца. Тази традиция е позната до сега само в Унгария, а майсторката припомня, че първата украса на коледната елха е била яйце, орех и ябълка и щом честваме Рождество, то трябва да участва и символът на живота и благополучието - яйцето.
АРР-Велинград и Даниела Цопанова канят децата и техните родители да участват в Артистичната работилница “Изгряват празнични звезди”, за да се научат да приготвят традиционна празнична украса, да рисуват, да изработват новогодишни суровачки, торбички и дарове за скъпи хора. Участниците ще получат и свидетелство “Майстор Ваятел”. Заниманията ще се провеждат всеки ден до 3 януари 2010 г. в Къщата на изкуствата и занаятите “Цвета” от 10.00-12.00 и от 14.00-16.00 ч. За записвания тел: 0886 17 52 52 и на място.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води