Велинград - online - “Коледна елха в саксия” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Коледна елха в саксия”
Публикувано 2009-12-22 10:34:33 от Темпо

Тази година клуб “Млад природозащитник” към ПГГС “Хр.Ботев” - Велинград стартира мащабна кампания за Коледа под мотото “Коледна елха в саксия”. Мотивите за нея са много и те са изложени в отвореното писмо (виж карето).

Идеята на природозащитниците от горската гимназия е всеки, който желае, да си закупи живо дръвче сега по Коледа, за което да полага грижи до пролетта и тогава в ден, който предварително ще бъде обявен, дръвчетата да бъдат залесени.
В това начинание до момента се включиха всички училища в града, с което те изразиха своята съпричасност и воля да се предприемат конкретни мерки за намаляване вредните емисии на CO2 във въздуха, който всички дишаме.
За да се даде възможност на гражданите от Велинград да се включат в тази кампания, учениците от ПГГС “Хр.Ботев” организират щанд, който ще бъде отворен в дните отпонеделник до сряда (21-23.12.) от 11 до 14 часа и всеки, който желае, ще може за си закупи срещу символичната сума от 5 лева живо коледно дръвче. Щандът ще бъде срещу читалището в кв. Лъджене.
За финал на Коледната акция на 23 декември от 13.00 часа в сградата на общински информационен център ще се състои КОЛЕДЕН ЕКО ТЪРГ с явно наддаване за две едроразмерни фиданки, произведени и отгледани от учениците в училището по горско стопанство.
Нотариусът, в чието присъствие ще бъде проведен търгът, е г-н Георги Халачев, който безрезервно застана зад идеята на нашите ученици. Да присъстват на търга са поканени всички бизнесмени и обществено значими личности от града ни. Със своето участие те не само ще подкрепят благородната и навременна идея на учениците от ПГГС “Христо Ботев”, но и ще покажат своята позиция по този изключително наболял проблем - ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ.

Професионална гимназия по горско стопанство ”Христо Ботев”- Велинград Ви кани да се включите в акция “Коледна елха в саксия”
Защо правим тази акция?
* Природата няма как да бъде запазена без подкрепата на всички, които я обичат!
* Гората не е само дървесина!
Горите ни дават много повече:
* Те опазват водата, която пием
* Пречистват въздуха, който дишаме * Спират ерозията и свлачищата * Предоставят ни дивеч и недървесни горски продукти (билки, гъби, плодове)
* Даряват ни място за отдих и туризъм
* Пазят ни от наводнения...
Българската гора съдържа над 2/3 от биологичното разнообразие в страната, като е убежище за 43 световно застрашени вида растения и животни.
* Промените в климата са най-голямата заплаха за природата и човечеството през ХХI в.
* Глобалното затопляне не се случва от само себе си. * Въглеродният диоксид e основният газ, виновен за глобалното затопляне Промените в климата се случват сега. Нека и ние реагираме СЕГА!
Чрез отглеждането на едно “коледно” дръвче до пролетта, когато то ще бъде залесено, всеки, който се включи в тази акция, ще даде своя принос
ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА! ЗА НАС И ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ!
Да направим нещо добро и значимо!
КОЛЕДА Е!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води