Велинград - online - Новата атракция “Hi Academy” търси място във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Новата атракция “Hi Academy” търси място във Велинград
Публикувано 2009-12-22 10:42:03 от Темпо

Преди 8-10 години идеята, че във Велинград ще има хотели с 5 и 4 звезди, се приемаше скептично. Днес обаче има 14 такива хотела, а един от проблемите на посещаващите ги туристи е липсата на развлечения. В събота сутрин дамите се отправят към СПА-центровете, но доста от мъжете и децата скучаят. Важно е Велинград да намери свободен сегмент на пазара на атракциите и то без да губи време.

Това каза главният архитект на общината Тодор Енев пред общински съветници в опит да ги накара да “прогледнат в тъмнината” и да помислят за бъдещето на курорта. Поводът се нарича “Hi Academy”, като “Hi” е английското съкращение на “човешки интелект”. Лично притежателят на патента за 36 държави инж. Румен Спасов представи идеята за уникален център за развлечения, култура, спорт и социални контакти “Hi Academy”. Новият вид атракция е интерактивно съчетание между театър, изкуство, спорт, игри, релакс и изискани развлечения. Според г-н Спасов Hi-комплексът е способен да привлече много и платежоспособни туристи. Бъдещият комплекс наподобява римски колизеум, в който на арена с концентрични декори всеки посетител може да се включи в поредица от игри и роли. Предлаганите игри включват лазери, роботи, GSM-, нано- и широкоспектърни интернет технологии. Hi-клубовете осигуряват незабравими преживявания и емоции като виртуално спускане до дъното на океана, разходка из джунглата, полет в космоса, съпреживяне на сцени от любими филми, практикуване на над 20 вида спортове, дори посещения в недостъпни места като ядрото на атома или корема на кит. Всеки от участниците в игрите, благодарение на интернет, може да споделя умения и емоции с хора от всяка точка по света. Освен развлекателни функции Hi-клубовете имат и социални: създават приятелства, решават общественозначими казуси, могат да помагат на хора в неравностойно положение или в беда. Затова и създателите им ги определят като култов фактор срещу скуката, вулгарното, дрогата и протиовобществените прояви.
Инж. Скорчев запозна с идеята си две от комисиите към Общинския съвет. Във финансово изражение, за да има такъв развлекателен комплекс във Велинград, инвестицията е минимум 500 000 евро без съпътстващата инфраструктура. Една от възможностите е публично-частно партньорство с общината, която да предостави 1 или 2 дка за изграждане на комплекса. Друга възможност, която бе обсъдена, е на първо време идеята да стартира в няколко хотела, тъй като техните интернет зали са подходящи за разполагане на един модул и включването на всички в мрежа.
Засега всичко е на етап обсъждане, но според арх. Енев така, както Банско направи джазфест, а Каварна е рок-столица, и Велинград не бива да губи време, а да се ориентира към свободен пазарен сегмент, който носи приходи без особени разходи и би привлякъл платежоспособни хора.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води