Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 17.12.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 17.12.09
Публикувано 2009-12-22 10:52:20 от Темпо

НАРЕДБА С пълно единодушие бе гласувана новата Наредба за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на Община Велинград. За прилагането на наредбата, изцяло съгласувана с европейските директиви, ще са нужни минимум 100 000 лева през 2010 г.


НАЕМ Съветниците разрешиха сключване на анекс към договора между общината и Любен Ананиев за помещение в ОУ “Неофит Рилски” за продажба на закуски. Сумата за наема става по-малка, защото площта се намалява с 12 кв.м, като това помещение от бившата млечна кухня по молба на директорката Д. Кандева ще се ползва безвъзмездно от училището по проекта “Чаша топло мляко и закуска”. От името на ИК “Да поработим за Велинград” София Ключкова настоя, че трябва да се направи проверка какъв ремонт е извършил наемателят и че се извършва беззаконие, което не е в полза на децата.

УЛИЦА По предложение на ПГГС “Христо Ботев” бе взето решение улица в района на гимназията да носи името на лесовъда Пенчо Ризов. Неговата дъщеря благодари на съветниците и ПГГС, както и на С. Ключкова за изработването на мраморна паметна плоча за известния и почитан учител и пазител на гората Пенчо Ризов.

ТУРИЗЪМ Приета бе Програмата за развитие на туризма през 2010 г., за която “Темпо” писа подробно в предишния брой. Остро недоволство изрази кметът на Сърница М. Карамолла, според когото програмата е само за Велинград, но не и за селищата от общината. В отговор В. Милушева посочи, че събраната през 2009 г. туристическа такса от Сърница е едва 1400 лева. Зам.-кметът Дияна Кехайова, която ръководи обсъждането и изработването на програмата, посочи, че тя е отворен документ и може да бъде допълвана и променяна. Кметът Лебанов гарантира, че няма да допусне дисбаланс и призова кметовете на населените места да бъдат по-активни, но освен г-н Карамолла нямаше кой да чуе, тъй като в залата не присъстваше нито един друг кмет.

БИБЛИОТЕКИ Общината ще участва като партньор на местно ниво в проекта “Българските библиотеки - място за достъп до информация и комуникация за всеки” съвместно с Министерството на културата и Програмата на ООН за развитие. На територията на нашата община по проекта ще работят читалищата в кв. Чепино и с. Драгиново.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България