Велинград - online - ГЕРБ иска конкурс за управител на “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ГЕРБ иска конкурс за управител на “ВКТВ”
Публикувано 2009-12-22 10:56:19 от Темпо

Точно седмица преди сесията на 17 декември общинският съветник от БЗНС Георги Панов внесе допълнителна точка с искане за освобождаване от длъжност на врид управителя на общинското дружество “ВКТВ” инж. Ибрахим Бухов. Странното в случая е, че преди година инж. Бухов бе предложен на поста именно от групата съветници на БЗНС. В предложението на г-н Панов за неговата смяна липсваха мотиви, а ден преди сесията вносителят реши да го оттегли.

Междувременно на 15 декември съветникът от ГЕРБ Жеко Чешмеджиев също внесе проекто-решение - да бъде открита процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на “ВКТВ”. На сесията на 17 декември обаче точката бе отхвърлена от дневния ред с гласовете на всички съветници без тези от ГЕРБ. Първо Али Мареков от ДПС поиска отлагане, за да може критериите по конкурса да се огледат от всички комисии. След това Тома Пачалов от БСП поиска първо съветниците да чуят доклада на избраната временна комисия, която трябваше да проучи договора за съвместна дейност между “ВКТВ” и “Евроводкомерс”. Д-р Чешмеджиев обяви, че комисията е готова с доклада и нейното становище е договорът да не се прекратява, защото остава само една година, а в противен случай “ВКТВ” ще се забие в съдебни дела. Той настоя, че критериите за избор на управител могат да се обсъдят в сесията и предложението за конкурс трябва да се гледа.
След сесията ПП ГЕРБ – Велинград излезе със становище, в което се казва: “...Общинската организация изразява недоволството си от безпринципното отношение на останалите общински съветници, неподкрепили разглеждането на точката, тъй като дружеството от една година се управлява от временно изпълняващ длъжността управител, което е в разрез с разпоредбите на Наредбата за реда за учредяване на търговски дружества с общинско имущество и за упражняване на правата за собственост на община Велинград в търговските дружества. ПП ГЕРБ е била, е и ще бъде за открито и честно управление, като в тази връзка, е крайно време да се назначи редовно избран управител, който да ръководи и да носи отговорност за дейността на дружеството”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола