Велинград - online - “Ще залеем с киселина дъщеря ти, а теб ще ти отрежем главата” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Ще залеем с киселина дъщеря ти, а теб ще ти отрежем главата”
Публикувано 2009-12-22 10:59:55 от Темпо

На 14 декември, минути след като приключват заседанията на две комисии към Общинския съвет, неизвестен “бомбардира” с есемеси мобилния телефон на Надежда Ключкова. Всеко от общо седемте съобщения съдържа заплахи към нея и към майка й София, която е председател на гражданския инициативен комитет “Да поработим за Велинград” и току-що за пореден път активно е взела участие в работата на комисиите. В изключително арогантен стил анонимният автор пише, че ще отрежат главата на майката и ще я набучат на кол като лого на фирмата, ще залеят с киселина дъщеря й, ще хвърчи мрамор из града. Ние сме много силни, няма кой да те спаси, гласят съобщенията.

На сесията на 17 декември, в присъствието и на семейството си, г-жа София Ключкова прочете лична декларация, в която цитира точно получените заплахи (текста публикуваме отделно). Съветниците от всички групи изразиха силна изненада и възмущение. Екатерина Каферинова подчерта, че напълно разбира как се чувстват заплашваните, защото лично е преживяла три палежа и едно взривяване на автомобил. Тя предложи местният парламент да гласува декларация, с която да се разграничи от подобен стил на действие и да изрази моралната си подкрепа към г-жа Ключкова. SMS-заплахите бяха окачествени като опит за смазване на гражданското общество от Тома Пачалов. Али Мареков от ДПС и Александър Гагов от ВМРО също обявиха, че такива заплахи са абсолютно неприемливи. От името на Зелена България Борис Голомехов подчерта, че Общинския съвет трябва да покаже позицията си на зачитане на чуждото мнение не само с декларации.
Аз също съм заплашван и директно, и индиректно, каза кметът Иван Лебанов. Според него през последните 2 години в лицето на ИК “Да поработим за Велинград” се формира едно гражданско общество, което дава идеи и с реалната си дейност е фактор в управлението на общината. Но явно има други фактори, които ги е страх от това гражданско общество, защото не могат да прокарват личните си интереси и не е нужно човек да е Ванга, за да се види кои са те. Кметът призова този път компетентните органи да стигнат докрай в разследването на заплахите и увери г-жа Ключкова, че има личната му подкрепа.
Председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз каза, че при работата в комисиите и в сесията е имало пререкания с г-жа Ключкова, но никой няма право на такова отношение и също призова органите да извадят наяве човека, който си е позволил подобни заплахи.
Общинският съвет прие с пълно единодушие декларация, чийто текст публикуваме отделно. Полицията, която е известена веднага, продължава да дири автора на sms-заплахите.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води