Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.12.09 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.12.09
Публикувано 2009-12-22 11:02:03 от Темпо

ЗИМА Зимата връхлетя на 19 декември и снегът създаде доста трудности за пътуващите, а Сърница за няколко часа остана без електричество. Все още не е финализиран конкурсът за избор на фирма, която ще чисти републиканската пътна мрежа и засега това се върши от миналогодишния изпълнител “КОС Алфа”. Във Велинград за почистването на снега отговаря “Еко Титан”, която е готова с нова техника. Очаква се общината да обяви кой печели обществената поръчка за междуселищната общинска пътна мрежа.


ПРОКУРОР Г-жа Елена Малинова поема поста районен прокурор на Велинград, след като досегашният титуляр Антон Стоянов се върна на работа в Свиленград. Досега г-жа Малинова работеше в Районна прокуратура - Велинград като редови прокурор.

ГРАДИНИ През зимната ваканция детските градини в община Велинград няма да бъдат затваряни, а ще работят дежурни групи. Само в някои от селищата, където през ваканционните дни не може да бъде осигурен транспорт, детските градини няма да работят.

БЕЗРАБОТИЦА Общините Велинград и Ракитово остават начело на класацията за висока безработица в област Пазарджик, показват данните за ноември. Най-ниска е безработицата в Пазарджик и Пещера. В момента в областта 32 безработни кандидатстват за едно работно място.

РАЗВИТИЕ Министерството на регионалното развитие ще отпусне през 2010 г. общо 607 000 лева за област Пазарджик по програма, която осигурява целенасочена подкрепа за развитието на районите. Сумата ще бъде разпределена между всички общини, реши Областният съвет за развитие.

ПАРЛАМЕНТИ На 16 декември СОУ “В. Левски” посрещна гости от училище “Чапай” в Белово. Двата ученически парламента и ръководствата на школата обмениха опит и идеи за бъдеща съвместна дейност.

“ЕЛА” Домът за възрастни хора “Ела” бе домакин на коледно тържество на 17 декември. Кметът Иван Лебанов зарадва хората в третата възраст с нова музикална уредба, плодове и сладкиши, а децата от Общинския детски комплекс им създадоха празничо настроение с много музика и песни.

БАНКЕТИ Традиционните празничните банкети, коктейли и партита не спират заради кризата, сочат фактите във Велинград. Общината избра да празнува на 20 декември, Игнажден.

ДРЕГЕР В петък вечрта (18 декември) полицията задържа в Ракитово 39-годишния А. Б. да шофира опела си с 2.27 промила алкохол. Във Велинград по същото време бе арестуват Й. Т., 44 г., чиято алкохолна проба показала 1.58 промила.

От редакцията: Следващият брой на “Темпо” ще излезе на 5 януари 2010 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай