Велинград - online - Общинският бизнес-център празнува 10 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Общинският бизнес-център празнува 10 години
Публикувано 2010-01-05 17:46:36 от Темпо

На 21 април преди 10 години, през 1999 г., бившите хали в центъра на Велинград се превърнаха в Център за бизнес и информация. Идеята в нашия град да има средище на местните занаяти и бизнес се роди месеци по-рано на една среща на неправителствения сектор в къщата на Цвета (тогава стопанисвана от Клуб “Отворено общество”), а нейн автор беше Енчо Енчев - днес покойник, а тогава един от многото активни граждани на Велинград. Доброто намерение се случи, защото успя да обедини местната власт начело с кмета Георги Аврамов и председателя на Общинския съвет Екатерина Каферинова и силните в онези години местни неправителствени организации. Огромна бе ролята на Програмата на ООН за развитие, благодарение на която във Велинград не само се заговори, а и се заработи за този проект. Огромна бе и ролята на “дамското трио” Таня Шумкова - национален координатор на ПРООН, Мария Александрова - местен координатор на проекта и Светлана Папукчиева - първият управител на ЦБИ, избрана след спечелен конкурс.

“Тук виждам посадено нещо българско!”, възкликна преди 10 г. в интервю за в. “Темпо” космическата певица Валя Балканска, която пя на откриването. В това “нещо българско” общината вложи тогава 200 000 лева, а преустройството на бившите хали бе извършено за 5 месеца.
10 годиният по-късно ЦБИ отпразнува юбилейния си рожден ден на 21 декември 2009 г. в присъствието на много гости. Сред най-развълнуваните бяха Таня Шумкова, горда с поставените здрави основи и с това, че бизнес-центърът във Велинград се е превърнал в модел за още много такива центрове и е оцелял; Белин Моллов, който също положи много усилия в началото и даде ход на първите спечелени проекти; Светла Папукчиева, която бе откровена, че годините в ЦБИ са били най-хубавите в нейния професионален път заради работата с ентусиазъм и в партньорство. Сред гостите бяха Васка Милушева, също ръководила ЦБИ, и представители на Агенцията за регионално развитие, която дълго време бе неразделна част от дейността на бизнес-центъра до 2004 г., когато тогавашните местни управници взеха едно необмислено решение и за двете партньорски организации дойде “време разделно”.
Гостите и екипът на бизнес-центъра бяха приветствани от кмета на общината Иван Лебанов, а поздравителен адрес от областния управител д-р Баксанов връчи неговата заместничка Ваня Минкова.
Настоящият управител на Информационния център за малък и среден бизнес Даниела Салкина изброи успешните проекти от 2004 г. насам и благодари на многото партньори. От тяхно име Петър Пещерски, дългогодишен председател на Дружествота за защита правата на детето, изтъкна, че от началото на своето създаване бизнес-център е станал ядро на неправителствения сектор и онези НПО, които са оцелели, дължат немалко на ЦБИ. Той се върна към романтиката на 1999 г., когато във Велинград работеха 34 неправителствени организации, които нямаха пари, но пък имаха ентусиазъм и енергия. Поздрав към рождениците от името на Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” поднесе Валя Велкова.
Празникът бе повод за много подаръци и за много музика и песни в изпалнение на Спас Караилиев, Сунай Юсеин и Милена Кадриева от “Караоке”, Костадинка Стоянова, мъжката група на ансамбъл “Чепино”. Голямата торта и шампанското дадоха старт на коктейла за рождения ден.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води