Велинград - online - Заровиха томахавките? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заровиха томахавките?
Публикувано 2010-01-05 17:49:27 от Темпо

Последната за 2009 г. сесия на Общинския съвет на 29 декември даде недвусмислен знак, че идва нов етап във взаимоотношенията между двата центъра на местната власт. Всички присъстващи 25 съветници с пълно единодушие, без възражения и спорове гласуваха предложената от Общинска администрация актуализация за 2009 г. Вместо епичните битки в края на 2008 г., когато мнозинството отказа да гласува актуализацията, сега на заседанието на комисиите и на самата сесия отношенията цареше мир и разбирателство. Томахавките видимо бяха заровени, а на каква цена - ще видим през новата година.

Актуализацията на бюджета получи политическа подкрепа: становището “за” беше обявено не от комисиите, а от политическите групи в местния парламент. Кметът Иван Лебанов благодари за мощната подкрепа, напомняйки на съветниците, че бюджетът не е само финансова рамка, а и инструмент за инвестиции в условията на криза. Не сме събрали приходите на 100%, но са свършени доста неща, обобщи кметът.
На този идиличен фон обаче гласуваните цифри не са обнадеждаващи. Приходната част на общинския бюджет е увеличена само с 91 000 лева, от които 30 000 лева са от данъчни постъпления, а останалите от помощи, дарения и продажба на земя. Тези пари бяха преразпределени за пенсионерските клубове - 5000 лв, програми за временна заетост - 4500 лв, осветление - 12 000 лв, строителни дейности - 23 500 лв, социален патронаж - 40 000 лв и образование - 6000 лв.
Съветниците гласуваха допълнителни 34 000 лева за представителни разходи на кмета на общината.
Актуализирана бе и програмата за капиталови разходи за 2009 г. с 165 240 лева. 64 740 лева от тези пари са приведени от Министерството на финансите на общината за съфинансиране на проект “Красива България”. Парите бяха преразпределени за обекти, които са били определени за финансиране от собствени приходи, но за да не връща пари в държавната хазна, общината реши да покрие разходите с тези целеви средства.
Главният финансист Христо Савов съобщи, че до обяд на 29 декември общината е очаквала още допълнителни средства, но за голямо съжаление това не е станало. За сравнение - в края на 2008 г. общинският бюджет имаше увеличение на приходите със 722 558 лева, което е в пъти повече от сегашните 91 000 лева. Служителите в Общинска администрация пък не получиха заплати в края на декември и очакват това да стане в началото на януари 2010 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води