Велинград - online - Чакаме Кими Райконен през юли във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Чакаме Кими Райконен през юли във Велинград
Публикувано 2010-01-11 20:34:37 от Темпо

Световният шампион с отбора на Ферари от Формула 1 за 2007 година Кими Райконен ще мине през Велинград през юли месец т.г. като част от предвиденото за тогава провеждане на кръг от Световния рали шампионат WRC.

Както вестник “Темпо” пръв съобщи, между 9 и 11 юли за първи път България ще домакинства на кръг от тази изключително популярна в целия свят автомобилна надпревара, в която тази година за първи път ще участва известният с прякора си “Ледения” състезател от Финландия. Както е известно, през 2009 “Айс мен” прекрати участието си във Формула 1 и обяви, че започва да кара за WRC за отбора на “Ситроен Джуниър”.
Състезанието включва 13 състезателни етапа с обща дължина от 430 километра, като четири от тях са в непосредствена близост до Велинград. Става въпрос за отсечките Сестримо – Белмекен, Куртово – Сестримо, Превала – Пещера и Добра вода – Превала. Велинград ще бъде преходна зона, където автомобилите ще бъдат зареждани с гориво, а многобройните фенове ще могат да се срещнат наживо със своите любимци.
В самия край на 2009 година местният координатор на организацията по провеждане на рали шампионата Турал Метков се срещна с представители на Международната автомобилна рали федерация FIA, които бяха на оглед за сигурността на трасетата. Предстоят още проверки от комисиите по медицинска безопасност, по пожарна безопасност и по охраната.
Междувременно от Българска федерация по автомобилни спортове са поискали среща с представители на местните хотели за разговори относно осигуряване на местата за нощуване предвид огромния наплив от фенове, който се очаква по време на състезанието.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води