Велинград - online - “Благодеяние-Ракитово” отчита проект 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Благодеяние-Ракитово” отчита проект
Публикувано 2010-01-11 21:45:28 от Темпо

От 1 юли 2009 година стратира проектът “От социално обезличаване към пълноценно участие”, спечелен от Сдружение “Благодеяние-Ракитово” към Българската асоциация на лица с интелектуални затруднения БАЛИЗ, София.

Сдружението с нестопанска цел ”Благодеяние-Ракитово” е организация, която работи с деца с интелектуални затруднения и техните семейства. Идеята за проекта възникна заради необходимостта за извеждане на тези деца от затворената семейна среда и тяхното социализиране в училището и обществото. Освен това се повишава и нуждата от социализация на самите родители на децата с увреждания. Дейностите, които бяха заложени в този проект, са информационни и обучителни и целят повишаване на информираността, на здравното образование и социалния статус на семействата.
Главната цел на проекта е чрез обучения на родители да се създадат условия за развитие на качествено нов социален модел за отношение към детето, зачитащ детското достойнство, израстване, сигурност и право на избор – активна грижа за осъществяване правата на всяко дете да расте в семейна среда, да развива своите способности и талант.
В зависимост от нуждите на обхванатите деца се проведоха десет обучения на техните родители. Лекциите се водеха от специалисти – логопед, психолог, лекар по проблеми като: здравно-образователна програма; приемане и преодоляване на различието на моето дете; дизартрия; алалия; ранна интервенция; разясняване на правата на лицата с интелектуални увреждания и техните семейства.
Резултатите, които могат да бъдат отчетени в края на проекта, са:
1. По-добро интегриране на децата/семействата в училището и обществото.
2. Подобряване на способностите за общуване на децата/семействата. 3. Достигане на пълен потенциал и по-добра грижа на децата. 4. Групова работа с родители за укрепване на емоционалната връзка между децата с увреждания и техните семейства, за стимулиране на родителската ангажираност и отговорност в процеса на отглеждане и възпитание на техните деца.
5. Грижи за подобряване на физическото и психично здраве на децата, както и подкрепа на техните семейства.
6. Възможност за правна насоченост за преодоляване на житейските проблеми на семействата.
Екипът на сдружение “Благодеяние-Ракитово” ще продължи и занапред да работи в полза на децата с интелектуални затруднения.
Сдружение “Благодеяние-Ракитово”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води