Велинград - online - За първи път правим стратегия за общинската собственост 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път правим стратегия за общинската собственост
Публикувано 2010-01-19 09:59:10 от Темпо

На сайта на Община Велинград е предложена за обсъждане Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2010-2011 г. Гражданите могат да се запознаят с документа и да дадат писмени предложения и становища по него до 27 януари 2010 г.

Стратегията съдържа анализ на общинската собственост, чийто обем все още не е напълно идентифициран. Според анализа нежилищните имоти, с които общината разполага във Велинград, са отдадени за ползване предимно на териториаялните поделения на различни държавни и съдебни институции. Така общината не получава приходи, а в същото време е лишена и от наемни, площи, към които би имало пазарно търсене. Общината разполага с нежилищни имоти в кметствата, но там търсенето е ограничено. По отношение на жилищния фонд има общински 7 апартамента, от които 1 във Велинград и 6 в Сърница. Незастроените терени също основно са в кметствата, а във Велинград са останали малки, разпокъсани имоти и то често в съсобственост. По отношение на земелските земи се налага привличане на външни експерти, тъй като процесът на идентификация и актуване на общинската земя също не е приключил. Приходите от наеми на общински земеделски земи са малки.
Анализът отделя внимание и на недвижимите имоти общинска собственост, който са апортирани в търговски дружества. Така собствеността вече не е на общината, а на съответното дружество, а при увеличение на капитала общинският дял намалява или изчезва. По отношение на целите, с които са създадени търговските дружества, ефективността е нулева, сочи анализът и препоръчва обстойно преразглеждане. Другата препоръка е за голямо внимание при създаване на бъдещи публично-частни партньорства, тъй като законодателната рамка в момента е изключително семпла.
Стратегията набелязва поредица от мерки, за да се въведе ред в строителството, да се опазва околната среда и зелените площи. Заложено е да се направи паспортизация на наличния общински сграден фонд, да се разработи жилищна програма, годишна програма за имотите, които общината иска да придобие, усъвършенстване на информационната система и др.
Стратегията е основен документ и възоснова на нея се очаква за първи път Общинският съвет да разработи и приеме годишна програма за разпореждане с общинската собственост.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола