Велинград - online - Общинската болница ще подпише договор със Здравната каса 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинската болница ще подпише договор със Здравната каса
Публикувано 2010-01-19 10:00:30 от Темпо

Общинската болница “МБАЛ-Велинград” ще подпише договор със Здравната каса за 2010 година, съобщи за в. “Темпо” управителят д-р Атанас Ташев. Велинградската болница не е сред посочените от Министерството на здравеопазването 142 болници, чийто договори са под въпрос заради липсата на специалисти, апаратура и малък брой лекувани пациенти.

Актуалният проблем пред “МБАЛ-Велинград” е подновеният спор с частната “Здраве” за лабораториите по патоанатомия и микробиология. Спорът е стар и неведнъж е намирал място на страниците на вестника: помещенията, в които работят лабораториите, са общински, а дейността е на частното здравно заведение. През 2009 г. двете болници се договориха за ползването им, за да могат да сключат договор за повече клинични пътеки. Сега спорът се разгаря отново, а на 15 януари д-р Ташев е запознал с нововъзникналата ситуация и кмета на общината Иван Лебанов.
Д-р Ташев заяви, че не е очаквал такъв удар под кръста, тъй като без договор за лабораториите общинската болница ще може да работи по по-малък брой клинични пътеки. Болничното ръководство е твърдо решено да направи всичко възможно да създаде собствени структури до няколко месеца.
По отношение на изявления в пресата, че акушеро-гинекологичните и хироргичните отделения в общинските болници ще бъдат закрити, д-р Ташев каза, че АГО и ХО са сред най-силните отделения в нашата болница и напълно отговарят на новите законови изисквания. През 2010 г. в “МБАЛ-Велинград” ще работят всички отделения, макар и по намален брой клинични пътеки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води