Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.01.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.01.10
Публикувано 2010-01-19 10:07:45 от Темпо

СВАТБА Светското събитие на отминалата седмица бе сватбата на председателя на Общински съвет - Велинград Мустафа Джамбаз. В събота, 16 януари, той сключи граждански брак с приятелката си Аделина Скендерова. Сред гостите на тържеството са били народни представители и хора на ръководни постове в ДПС, кметът на общината и общинските съветници.


КОСТАНДОВО На 12 януари Окръжен съд - Пазарджик отмени присъдата на Районен съд - Велинград и върна за ново разглеждане от друг състав делото на костандовския кмет Ясен Пашомов. Припомняме, че Районният съд наказа кмета с пробация заради нотариална заверка на неверни обстоятелства, а Районната прокуратура поиска по-тежка санкция - отстраняване на кмета от длъжност за 1 година. Според Окръжния съд липсват мотиви в искането на прокуратурата и делото ще започне отначало.

МОРБИЛИ Спешна имунизация на всички деца, които не са обхванати с ваксина против морбили, разпоредиха здравните власти в област Пазарджик. До края на миналата седмица в нашата област не се регистрирани болни от морбили, но има заболели в съседната област Пловдив и вероятността за разпространение на заразата е много голяма. Ваксинацията се извършва от личните лекари.

ОБОРОТИ От НАП отчетоха резултатите от националните проверки на хотели и ресторанти на 8 декември 2009 г. Тогава под наблюдението на данъчните попаднаха 9 хотела и 2 ресторанта във Велинград, където не са открити нарушения на занъчното и осигурителното законодателство, а отчетените в празничните дни обороти са много по-високи от обичайните. Данъчните са следили дали срещу платените куверти се издават касови бележки и фактури и според техните наблюдения отчетените оборотите са скочили 6 пъти.

ЕКОЛОГИЯ Община Велинград получи 2920 лева от санкции, събрани от Регионалната инспекция по опазване на околната среда от обекти-замърсители на територията на общината през 2009 г. Върнатите в общинската хазна пари трябва да се използват за екологични проекти и дейности по опазване и възстановяване на околната среда.

ПРЕГЛЕДИ На 15 януари в ромските квартали “Асфалтова база“ и “Анезица“ бяха проведени прегледи и изследвания за инфекции, предавани по полов път (хепатит и СПИН). Безплатните и анонимни за пациентите прегледи са по Програмата за превенция и контрол на ХИВ/СПИН, която се финансира от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

ПЛАН Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” проведе първата си за годината сбирка на 13 януари. Дамите направиха план за 2010 г. и решиха по случай Бабинден да подготвят подарък за първото бебе на годината във Велинград - Нези Стефанова.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай