Велинград - online - „Именуване” и „поливане” на Бабинден в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

„Именуване” и „поливане” на Бабинден в Ракитово
Публикувано 2010-01-26 08:51:20 от Темпо

На 21 януари 57 деца, от родените през 2009 г. общо 111 в Ракитово, бяха “именувани” от кмета Емилия Еленкова в ритуалната зала на общината. След церемонията те получиха подаръци от Общинската администрация - спални комплекти. 188 са общо децата, родени в цялата община през изминалата година. В гр. Костандово те са 46, а в с. Дорково - 31.

На традиционото тържество по случай Бабинден кметът на община Ракитово Емилия Еленкова официално честити професионалния празник на акушер-гинеколозите и медицинските работници в родилната помощ и поздрави всички граждани. На събралите се жители пред сградата на общинската администрация тя пожела да бъдат здрави, а като кмет си пожела все повече здрави бебета и щастливи родители в общината.
“Нека децата ни се множат и бъдат здрави и безгрижни! Нека родителите се гордеят с постиженията и усмивките на своите деца, а радостните внуци топлят сърцата на своите баби и дядовци!”. Това сподели Еленкова и добави: “Аз и моят екип ще продължаваме да създаваме всички необходими условия за един по-добър и по-спокоен живот за всеки гражданин на общината, за светлото бъдеще пред нашия дом, за щастливото детство на децата на Ракитово! Нека с днешния ден ознаменуваме един своеобразен празник на живота и любовта, на бъдещето и радостта!”.
Празникът бе отбелязан с традиционния ритуал “Поливане”. След това, спазвайки българския обичай, Емилия Еленкова се хвана на извилото се пред общината дълго хоро. Богатата програма включи изпълнения на бабите от Клуб на Пенсионера, децата от ОДЗ “М. Тодорова” и ОДЗ “М. Палаузов”, фолклорна група “Лулуди” Ракитово.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България