Велинград - online - Консорциум предлага да направи зона за отдих “Чепино Баните” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Консорциум предлага да направи зона за отдих “Чепино Баните”
Публикувано 2010-01-26 09:11:04 от Темпо

На първото за годината заседание на Общински съвет - Велинград, насрочено за 29 януари (петък), съветниците ще трябва да приемат най-важните финансови документи за 2010 г. - бюджета и програмата за капиталови разходи. Тяхното гласуване чака и предложената от кмета Ив. Лебанов Стратегия за управление и разпореждане с общинската собственост за периода 2010-2011 г. Сред стратегическите решения ще бъде и обсъждането по доклада за изпълнението на Общия устройствен план през 2009 г. Отчет за 2009 и програма на Общинския съвет за 2010 г. ще представи председателят Мустафа Джамбаз.

Сред интересните точки е предложението на Международното сдружение по балнеология и туризъм “Сирона”, което през декември 2009 г. пусна в експлоатация новия хотелски комплекс “Св. Спас”. Консорциум от юридически и физически лица предлага за своя сметка да обнови и реконструира цялото околно пространство, включващо последната спирка на автобуса в кв. Чепино, парка около минерални бани Чепино, историческото място “Св. Спас” и парковото пространство на левия бряг на река “Чепинска”. Идеята е до края на 2010 г. там да се оформи зона за отдих и туризъм, като прогнозната инвестиция е около 1.5 милиона лева, дадени от учредителите на консорциума за изграждане на канализация, осветление, полагане на асфалт, богато озеленяване, обособяване на паркоместа, детски площадки, кътове за отдих, декоративни чешми и др.
Във връзка с молба от “ГОЛД” ООД с управител Златко Златанов кметът Иван Лебанов внася предложение за изменение на подробния устройствен план и обособяване на нов УПИ с отреждане “За хотел, ресторант, магазини и басейн”. Целта е облекчаване на паркирането в района на хотел “Рич”, тъй като идеята за изграждане на паркинг над река “Луковица” е отхвърлена от РИОСВ и Областната управа. Общата площ на бъдещия нов парцел е 2418 кв.м.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай