Велинград - online - Хотели и ресторанти вече ще назначават само с препоръка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хотели и ресторанти вече ще назначават само с препоръка
Публикувано 2010-01-26 09:11:46 от Темпо

Занапред членовете на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград няма да имат право да назначават във фирмите си работници и служители без представяне на препоръка от предишен работодател. Това е един от най-важните текстове в подписания на 22 януари Етичен кодекс, който ще влезе в сила след месец. Приемането на Етичния кодекс се обсъжда вече близо две години, а при самото му подписване също бяха изразени съмнения дали той ще се спазва. Идеята на кодекса е да въведе принципите на професионалната етика, равнопоставеност и лоялна конкуренция. Нормите му са задължителтни и тяхното спазване се следи от Комисия по етика, каквато обаче не бе избрана. Санкциите варират от забележка до предложение за изключване и публично огласяване на провинението.

Заседанието на сдружението на 22 януари се проведе в хотел “Акватоник”. Председателят Златко Златанов разказа за конгреса на Международната хотелиерска и ресторантьорска организация в Белград. От велинградското сдружение в българската делегация начело със зам.-министъра на туризма Иво Маринов са участвали Зл. Златанов и Ангел Манолов. Проведена е и среща със зам.-министъра на туризма на Сърбия, на която е обсъдена идеята Велинград да има поне 6-7 билборда на възлови места в Белград съвместно с техни туроператори. През февруари предстоят нови срещи в Сърбия и Румъния, към чийто туристи активно се обръщат българските хотелиери и ресторантьори. Ще поканим техни туроператори на инфотур във Велинград, съобщи г-н Златанов.
На срещата бяха приети 6 нови членове на сдружението, а един от най-щекотливите въпроси отново бе неплатеният членски внос. Обсъдено бе и участието на международната туристическа борса “Ваканция и СПА Експо” през февруари в НДК. Ангажиментите на общината към представянето в София бяха обяснени от зам.-кметът Дияна Кехайова, а хотелиерите дискутираха с какви финансови средства и инициативи ще се включат и те.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай