Велинград - online - Спешна помощ за общинската болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спешна помощ за общинската болница
Публикувано 2010-02-02 08:42:03 от Темпо

Под натиска на обстоятелствата Общинският съвет взе решение, което два предишни състава на местния парламент отлагаха. В момента общинската болница “МБАЛ - Велинград” е под заплаха да не сключи договор със Здравната каса за около 20 клинични пътеки. Към и без това тежкото финансово състояние на здравното заведение това би прибавило нови загуби. Причината е, че конкурентната болница “Здраве” отказва да подпише договор за съвместно ползване на лабораториите по микробиология и патохистология. Лабораториите са в сградата на “Здраве”, но собствеността на конкретните помещения от години е “ябълка на раздора” между общината и собственика на приватизираната поликлиника д-р М. Тиков.

Патовата ситуация, която заплашва с нова финансова криза общинската болница, накара съветниците да вземат спешно решение. С пълно единодушие те обявиха за частна общинска собственост (ЧОС) помещенията на микробиологичната лаборатория, склада на клиничната лаборатория и 2 броя работилници. Оказа се, че липсва скица, а тъй като при извършените две заснемания има разлики в квадратурата, в решението фигурират не квадратни метри, а помещенията. Всички те са в сутерена на сградата на бившата поликлиника. Ако бъде отказан достъп до тях, такъв може да бъде осигурен откъм задния двор, тъй като улицата там е публична общинска собственост, поясни главният архитект Тодор Енев. Той подчерта, че предишните общински съвети са имали мъдростта да оставят част от помещенията на поликлиниката собственост на общината и сега най-после лабораториите се връщат там, където им е мястото - в общинската болница.
Същата бе и позицията на управителя на “МБАЛ-Велинград” д-р Ташев. Той изрази и протеста на медиците от общинската болница, че пациенти нямат достъп до лабораториите и са принудени за изследване на един секрет да ходят до Пазарджик. Не може заради нашите конкурентни отношения гражданите да бъдат лишени от правото да получават лечение, заяви управителят.
С решението си съветниците дадоха съгласие обявените за ЧОС помещения да бъдат апортирани като непарична вноска в капитала на “МБАЛ-Велинград”.
Надеждите на общинарите са, че след като процедурата по увеличаване на капитала и вписване на апортната вноска приключи, общинската болница ще разполага с лаборатории и ще има възможност да подпише договор със Здравната каса по “висящите” 20 клинични пътеки. Не е изключено обаче дългогодишната “война за лабораториите”, за която в. “Темпо” нееднократно е писал, този път да стигне и до съда.
Пред лекарите и медицинските сестри в залата кметът Иван Лебанов за пореден път обяви, че и Общинска администрация, и Общинският съвет стоят плътно зад общинската болница. Той съобщи, че работна група от София разработва проект за ремонт на болницата на стойност 5 милиона лева, с който общината ще кандидатства по оперативна програма “Регионално развитие”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води