Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.01.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.01.10
Публикувано 2010-02-02 08:45:25 от Темпо

ОТЧЕТИ Общинският съвет прие отчет за своята дейност през изтеклата година. Проведени са 22 заседания и са приети 460 решения. Областният управител е оспорил 19, а кметът на общината е върнал за ново обсъждане 16 решения. Най-голям брой са решенията, свързани с разпореждане с общинско имущество - 190. Приет бе и отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет от септември до ноември 2009 г.


ОТПАДНАЛИ Част от предизвикалите най-много предварителни коментарии точки отпаднаха от дневния ред: предложението на консорциум за създаване на зона за отдих “Чепино Баните”, обособяването на нов имот до хотел “Рич”, изборът на комисия за провеждане на конкурс за поставяне на електронен билборд на централния площад.

СТРАТЕГИЯ Приета бе предложената от Общинска администрация Стратегия за управление и разпореждане с общинска собственост за периода 2010 -2011 г. Общината за първи път разполага с такава стратегия. На следващата сесия възоснова на този документ се очаква да бъде разработен годишен план за управление на общинската собственост.

ДЪЛГ Общинският съвет даде принципно съгласие за поемане на общински дълг в размер до 5 милиона лева. Кметът е задължен да провежда публично обсъждане и оповестяване на параметрите на всеки конкретен кредит и да внася искането за решение в Общинския съвет. Г-н Лебанов поясни, че общината ще търси кредити основно за съфинансиране на спечелени проекти.

ВОДЕВ ЧАРК Общината ще възстанови на “ВКТВ” част от направените през 2002 г. разноските за утаител, който е част от обект “Водев чарк”. “ВКТВ” ще си прихване одобрената сума от близо 27 000 лева от дивидентите, които трябва да внася в общината. Съветниците обаче не ободриха всички направени през 2002 г. разходи, тъй като част от тях са нецелесъобразни, а има и разминавания в документацията.

ОУП Без дебати съветниците глясуваха отчета на кмета за изпълнение на Общия устройствен план (ОУП) за 2009 г. Отчетът акцентира върху спечеления проект за облагородяване на парковете и зеленета система. Отчетени са и съгласувателните процедури за одобряване на окончателния вариант на ОУП.

ОБЛЕКЛО Персоналът на Общинска администрация ще получи по една минимална работна заплата за облекло през 2010 г. Съветникът от БЗНС Георги Чинков направи предложение за 2 минимални заплати, което бе отхвърлено от съветниците и определено като “евтин популизъм”.

ПЪТНИ Общо 94 педагози ще имат право на заплащане на транспортните разходи през 2010 г. В списъка на пътуващите учители е и председателят на Общинския съвет М. Джамбаз, който е директор на училището в Света Петка.

ГРОБИЩА Гробищният парк в кв. Каменица ще може да бъде разширен. За да стане факт това, общината ще замени свой имот с площ 2.070 дка в местността “Гьола” с имот от 0.941 дка в местността “Бочва”, собственост на Александър Цанов. Замяната е в обществен интерес, решиха съветниците.

ПУП Съветниците гласуваха да бъде пренесена старата действаща от 1955 г. регулационна линия западно от почивния дом “Трудещи се селяни” и парка на Вельова баня. Така общината печели около 7 дка земя в регулация, без да заплаща за промяна на предназначението.

ИМЕ Паркът до Сярна баня ще носи името “Парк на освободителите”. Решението бе взето по предложение на велинградското сдружение “Русофили”, което ще поеме поддръжката на парка съвместно с Дружеството за защита на Родопите и сдружение “Славяни”.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай