Велинград - online - Съдбата на “Стройком” не търпи повече отлагания 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съдбата на “Стройком” не търпи повече отлагания
Публикувано 2010-02-02 08:46:11 от Темпо

Предложената от председателя Мустафа Джамбаз Програма за работата на Общинския съвет през 2010 г. приличаше “като две капки боза” на миналогодишната. Освен новата датата, различно бе само подреждането на темите по месеци, а в графата за септември дори не бе планирано нищо.

Въпросната програма обаче съвсем не е формалност и затова по нея бяха направени предложения от Комисията по туризъм, Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” и съветници. Като най-спешен се очерта проблемът със съдбата на общинската фирма “Стройком”. Кметът Иван Лебанов съобщи, че от 8 месеца работниците в оранжериите и разсадника не са взимали заплати. Зам.-председателят на Общинския съвет Венцислав Еличин също би тревога, че досега техниката и имуществото е съхранено, но вече няма кой да ги пази и всеки ден е от значение. Темата се очаква да влезе в прогамата на местния парламент още през февруари.
По настояване на Тома Пачалов през февруари ще се гледа и докладът на комисията от съветници, която още през октомври 2009 г. трябваше да докладва по договора за съвместна дейност между общинската “ВКТВ” и частната “Евроводкомерс”.
Належаща е и предложената от кмета извънредна сесия за дружествата с общинско участие, от която се очакват решения в полза на общинската хазна. Такава ще се проведе най-късно през април.
От комисията по туризъм изведоха като основна задача до края на юни да бъде направено кръговото кръстовище на входа на Велинград и да бъде поставен така нареченият “тотем”. Златко Златанов заяви, че само така около името на Велинград като СПА столица ще продължи да се шуми. От ИК “Да поработим за Велинград” настояха преди началото на новия туристически закон да се реши проблемът с концесиите и най-вече с отварянето на Кална баня.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води