Велинград - online - Бюджетът разпали политически искри 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бюджетът разпали политически искри
Публикувано 2010-02-02 08:47:14 от Темпо

Дебатите по бюджета на общината за 2010 г. и по крайно недостатъчната програма за капиталови разходи стигнаха до политически сблъсъци.
Председателят на групата на ГЕРБ Владимир Коцев обяви, че ще подкрепят бюджета, но имат критики и предложения. Той предложи да бъдат наполовина намалени разходите за строителната бригада на общината и сумата да се насочи за участие в проекти и за туристическа реклама, тъй като само така в общината ще дойдат свежи пари. Жеко Чешмеджиев допълни, че в бюджета не са откроени приоритетите като туризъм и участие в европроекти.
Той изрази надежда, че през юни ще има актуализация и общината ще има повече пари.
В отговор главният финансист на общината Христо Савов каза, че по закона за държавния бюджет приоритетите са други - заплати, осигуровки, обезщетения и т.н. Кметът Иван Лебанов напомни на ГЕРБ, че те участват в управлението на община Велинград и изброи вече спечелените проекти в подкрепа на туризма. Кметът не прие идеята за намаляване на строителната бригада, наричайки я “корпус за бързо реагиране”.
Политически сблъсък между ДПС и ЗНС предизвика програмата за капиталови разходи и по-конкретно предвидените 100 000 лева за изграждане на пътя Кръстава - Грънчарски мост. От ДПС предожиха сумата да се раздели на 3 части: 40 000 лева за другия (панорамния) път от Кръстава до Грънчарица и по 30 000 лева за пътищата до Бирково и Горно Дъбево. Това бе определено от кмета на Кръстава М. Еюп като политическа манипулация, а Ек. Каферинова допълни, че миналата година по същия начин от ДПС са ликвидирали парите за пътя Кръстава - Грънчарски мост. Имате тенденциозно отношение към Кръстава и искате наистина да изолирате хората, живеещи там, заяви лидерката на ЗНС. От ДПС не приеха обвиненията, а М. Джамбаз каза, че така се обижда групата на движението. Тома Пачалов от БСП призова да няма конфронтация и опита да прокара компромисно решение, но не успя. Кметът Лебанов съобщи, че повечето от кметовете подкрепят ремонта на панорамния път и предложението на ДПС бе прието.
Единствената комисия, която излезе с конкретно становище и предложения по бюджета, беше тази по туризъм. Отново бяха предложени идеи за увеличаване на приходите от туристическата такса, макар че не всички се оказаха изпълними.
Новият бюджет бе подкрепен единодушно, а гласуването приключи с аплодисменти. Както в. “Темпо” вече писа, бюджетът е с близо 8 милиона лева по-малък от миналогодишния, а програмата за капиталови разходи намалява близо 5 пъти. Цифри, които напълно оправдават прогнозата на финансовия министър: през 2010 г. общинската пица ще е малка и постна.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай