Велинград - online - 14 отбора ветерани в първото състезание “Бегачите” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

14 отбора ветерани в първото състезание “Бегачите”
Публикувано 2010-02-09 08:44:22 от Темпо

14 отбора от по двама скиори се включиха в първото по рода си състезание “Бегачите”, организирано на 7 февруари в курорта Юндола от община Велинград и Българската федерация по ски. Патрон на проявата беше кметът Иван Лебанов, който получи множество поздравления и награди по повод 30 години от спечелването на медала на олимпиадата в Лейк Плесид. Хубаво е, че ските ни събират, каза г-н Лебанов и изрази надежда “Бегачите” да стане ежегодно състезание.

На старта застанаха ветерани на ски-бягането от много клубове, някои от тях - национални състезатели и участници в международни надпревари в близкото минало. Скиорите бяха на различна възраст, а най-възрастният участник - на 75 години. По регламент всеки трябваше да пробяга 600 метра. Най-добре се справи тандемът Тодор Машов - Николай Кондов, които победиха с чувствителен аванс пред велинградския отбор Чавдар Гълев - Иван Бирников и Искрен Планков - Иво Петков. При жените първото място бе за единствената участничка Марияна Скендерова.
Наред с наградите за заелите призовите места бяха раздадени и 10 плакета за принос в ски спорта. Отличия получиха Тодор Гълев, Владимир Величков, Павел Войников, Кирил Москов, Парашкев Костадинов, Милош Иванчев, Мария Стамболова, Петър Панков, Димитър Петров, Стефан Митков. Наградите бяха връчени от кмета Иван Лебанов и председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз.
По повод юбилея от олимпиадата в Лейк Плесид и спечеления там първи олимпийски медал в ски-бягането за България Иван Лебанов бе награден с приз от Българската федерация по ски, който му бе връчен от Петър Панков. Стефан Митков, личният треньор на медалиста, му поднесе плакет от името на СК “Стамболово”, а Милош Иванчев подари картина от СК “Славия”. И този зимен празник спази традицията за финала: греяно вино, скара и сладки спомени.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай