Велинград - online - Папки с 3320 подписа заминаха за Народното събрание 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Папки с 3320 подписа заминаха за Народното събрание
Публикувано 2010-02-09 09:23:22 от Темпо

3320 жители на Велинград и кметствата подкрепиха подписката, с която общината иска да получи от държавата безвъзмездно право на ползване и стопанисване на четирите находища с минерални води - Чепино, Лъджене, Каменица и Драгиново. Повод за подписката стана решението на Министерството на околната среда и водите за предоставяне на находището в Драгиново, което провокира местната власт да поиска и изворите във Велинград.

Миналата седмица подписката е изпратена до две комисии в Народното събрание - по околната среда и водите с председател Искра Михайлова и по регионална политика и местно самоуправление с председател Любен Татарски. В придружително писмо кметът Иван Лебанов заявява, че разчита депутатите да вземат под внимание желанието на жителите на община Велинград, когато обсъждат промените в Закона за водите. Парламентарната процедура е такава, че становищата на тези две комисии ще имат тежест за предстоящите изменения на закона.v Другата новина от изтеклата седмица е, че общината най-после е получила официално разрешително за минералните чешми на територията на Велинград. МОСВ определя лимит, над който минералната вода ще трябва да се заплаща. Наличието на разрешително ще позволи общината да се погрижи за външния вид на чешмите и районите около тях.
Благодарейки на всички, които подкрепиха подписката, кметът Лебанов напомни, че сме в ситуацията “Вода гази, жаден ходи”, тъй като минералните ни води са изцяло държавна собственост. По сметки на общината от издадените разрешителни за ползване на минерални води се събират около 1.5 милиона лева годишно, но парите отиват в държавната, а не в общинската хазна.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България