Велинград - online - Ученическа компания търси помощ за изява в Лисабон 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ученическа компания търси помощ за изява в Лисабон
Публикувано 2010-02-16 09:12:34 от Темпо

Ученическата компания “Green Team” от две години работи в СОУ “Васил Левски” по програмата “Джуниър Ачийвмънт”. В момента тя е изправена пред голямото предизвикателство да участва със свой щанд на европейския панаир на ученическите компании в португалската столица Лисабон. Това ще се случи само, ако с помощта на спонсори се събере сумата от 5000 лева за самолетни билети на петима ученици и един ръководител. От “Джуниър Ачийвмънт” поемат таксата за участие и престой.

В името на компанията е закодирана екологичната насоченост на нейната дейност. С помощта на уникалния труд на нашия съгражданин инж. д-р Иван Иванов учениците създадоха диск с информация на български и английски език за билки и лековити растения. Компанията работи в партньорство и с фирма “ВП-Пипеви” и предлага екологично чисти чайове и козметика.
В момента фирмата е сред първите 10 от общо 300 подобни ученически компании в Европа. Те се оценяват по специална точкова система и благодарение на събраните 105 точки велинградската компания е най-добрата в България. Точките са натрупани от активната работа по програмата “Предприемачи без граници”, която насърчава установяването на контакти между ученически компании от различни страни и подписването на договори за търговска дейност между тях. Велинградската ученическа фирма е единствената от 30-те в България, която има договор за съвместна дейност с ученическа компания от Атланта, САЩ. Подписани са и договори с отбори от Белгия, Ирландия и Гана, в ход са преговори с Германия. Така на практика учениците се учат да правят бизнес без граници и с различни партньори.
Отборите с над 100 точки имат висок потенциал и участват в състезанието за избор на най-добър сред най-добрите в Европа. Ето заради това “Green Team” заслужават да отидат в Лисабон и да покажат какво могат, смята тяхната ръководителка Людмила Кьосова. В Лисабон те ще представят и Велинград, а в рамките на програмата ще поканят да гостуват тук свои бизнес-партньори, което също ще бъде реклама за града.
Сега въпросът е ще има ли кой да им подаде ръка на - община, бизнес, неправителствени организации? От това ще проличи истинското отношение на обществото ни към нашите деца с талант, амбиция и възможности.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай