Велинград - online - 35 нуждаещи се ще имат личен асистент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

35 нуждаещи се ще имат личен асистент
Публикувано 2010-02-16 09:20:34 от Темпо

От 1 февруари 2010 г. в община Ракитово стартира изпълнението на проект “Социална услуга за качествен живот – фаза 2”: “Усъвършенстване и подобряване на услугата личен асистент за хора с различни видове увреждания и самотноживеещи хора – фаза 2” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Дирекция „Социално подпомагане” – Ракитово е включена в изпълнението на проекта с 35 потребители на услугата, в т.ч. 14 самотно живеещи. Ще бъдат одобрени и назначени 35 лични асистенти, като 70% от тях (25 бр.) трябва да бъдат извън рамките на семействата на лицата с увреждания.
Личните асистенти ще полагат грижи за нуждаещите се лица: на 8–часов работен ден по трудов договор – 6 лични асистента; на 6–часов – 23 и на 4–часов – 6 лични асистента.
Заявления от кандидат–потребители и кандидати за личен асистент се приемат в Дирекция „Социално подпомагане” – Ракитово от 01. 02. 2010 г.до 19. 02. 2010 г. вкл. Предоставянето на услугата е 12 месеца, считано от 01.03. 2010 г.
Основна цел на проекта е чрез услугата “Личен асистент” да бъде подобрено качеството на живот на хора, нуждаещи се от постоянно обслужване в ежедневието си, както и подобряване качеството на живот на семействата, в които има лица с трайни увреждания, зависими от постоянни грижи.
Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Агенция за социално подпомагане – Главна дирекция „Социално подпомагане” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на ЕС и Управляващия орган.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води