Велинград - online - Всички табели - по единен стандарт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всички табели - по единен стандарт
Публикувано 2010-02-16 09:25:34 от Темпо

Едва ли някой се наема да преброи колко указателни табели има във Велинград - те са “под път и над път”, по ел. стълбове и дървета, насред кръстовища, по жилищни и търговски сгради, по кошове за боклук и строителни обекти. Невероятно разнообразие от размери, цветове, форми - просто всеки си е направил някаква табела според собствените си естетически и рекламни критерии и я е поставил на избрано от него място. Дори да оставим настрана темата кой колко и дали изобщо плаща, остава проблемът, че такава шарения подхожда на селски събор, но не и на международен курорт със статут на СПА столица.

В годишния си план за развитие на туризма община Велинград заложи намерението за проектиране, изработване и поставяне на международно приети туристически обозначения, маркировки, указателни и информационни табели. Те ще бъдат на български и английски език, за да улесняват гражданите и гостите на курорта.
Налагането на единен стандарт за информационните и указателните табели е задача на Консултативния съвет по туризъм. На неговата месечна сбирка на 10 февруари заместник-кметът Дияна Кехайова постави темата, тъй като проектирането и изработването на табелите трябва да стане преди началото на летния туристически сезон. В приетата от Общинския съвет програма за развитие на туризма за целта е заложено финансиране от 20 000 лева.
Предстои Консултативният съвет да определи цвета, вида, размера и визията на различните указателни табели. Ще бъдат направени и толкова търсените и необходими табели за минералните извори с информация за състава и лековитите свойства на водите.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай