Велинград - online - В България не трябва да се допускат ГМО 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В България не трябва да се допускат ГМО
Публикувано 2010-02-16 09:27:21 от Темпо

Евро-Ток България е местната организация на създаденото през 1986 г. европейско сдружение, в което членуват над 4000 професионални готвачи. Всеки от тях подписва кодекс, че се защитава качеството на храната от А до Я и кулинарните традиции на своята страна. Основната цел на българската организация е издигане и сахранение на българското кулинарно наследство. Ето защо Евро-Ток България зае категорична позиция по горещата тема за генетично модифицираните организми (ГМО).

Ето какво сподели по темата за в. “Темпо” г-н Славейко Кънчев, член на Евро-Ток България, професионален готвач с 30-годишен стаж:
Нашата позиция е против генномодифицираните организми. Първо, защото никой не знае какъв е ефектът от тях. И най-важното, защото това е обезличаване на българските традиции в кулинарията. Българските продукти имат уникални вкусови качества. В различните региони на страната ни има с години създавани продукти с автентичен вкус. Понеже никой не може да гарантира, че те ще се запазят, ГМО не бива да се допуска в България под никаква форма, включително и като фуражи за животните. Нашата страна не е гладна държава, в която да се нужно да се набляга на количеството, а не на качеството на продуктите. Имаме природа и продукти, които трябва да запазим, а не да се унифицираме. А така пазим вкуса и здравето си!
По света там, където има ГМО, сега се търсят органични продукти. А ние сме заобиколени с такива биопродукти като билки, гъби, зеленчуци и горски плодове. Трябва да пазим българския домат, а не холандския. Трябва да върнем стойността на автентичното българско кисело мляко.
Като съхраняваме и отстояваме традициите на нашите продукти и вкусове, ще имаме лице пред света и Европа. Затова нашата цел е не ГМО, а да популяризираме българската национална кухня.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води