Велинград - online - Любов за всички или как храната и виното сближават хората 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Любов за всички или как храната и виното сближават хората
Публикувано 2010-02-16 09:28:18 от Темпо

За мото на втория конкурс за готвачи, сладкари и хлебари организаторите от Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” избраха “Любов за всички”. Не само заради празника на влюбените 14 февруари, а и заради силната връзка между кулинарното изкуство и любовта. Към тази магия Трифон Зарезан добави вълшебството на виното и в крайна сметка празникът на 12 февруари преля от емоции и задоволи всички сетива.

Защото съвсем не ставаше въпрос само за кулинарен конкурс, а за цялостен спектакъл с музика, танци и стихове, гарниран с пиршество от гозби и десерти. В програмата участваха с огромен успех възпитаници на гимназията, които танцуват във фолклорния ансамбъл “Чепино” и в клуба за спортни танци “Импулс”. А любовните стихове в изпълнение на Мария Синапова и Васил Кадинов докоснаха сърцата на публиката.
Идеята за конкурса бе подкрепена и от професионалната организация на готвачите Евро-Ток България, които се включиха в журито и определиха победителите. Председател на журито беше Славейко Кънчев, комисар от Евро-Ток, а сред членовете бяха бившите възпитаници на гимназията Благой Нонев и Иван Пелев.
Тази година участието на настоящи и бивши ученици и учители бе особено масово, отчете помощник-директорът Дора Ланджова. Много бяха и гостите, сред които кметът Иван Лебанов със заместниците си, Ангел Манолов от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и представители на хотел “Акватоник”. “Отстояваме името си, доказваме професионализма си в действие и във време на конкуренция”, заяви пред всички директорът на гимназията Александър Табаков.
Чутото и видяното не остави място за съмнение в професионалните умения, въображение и амбиция на ученици и учители. Те показаха как около трапезата могат да съжителстват нашият празник Трифон Зарезан и новия Свети Валентин, как традиционните български ястия се съчетават с европейския стил на поднасяне, как автентичното се нарежда до модерното. Учениците поставиха и актуалния въпрос за запазването на традиционната българска кухня, което ще ни позволи да развиваме кулинарния туризъм. “Храната прави борбата”, напомни кметът Иван Лебанов, който се съгласи, че СПА-столицата Велинград трябва да има какво да покаже и в областта на кулинарията.
Ястията, питите и десертите за конкурса бяха измайсторени предварително. А по време на самото шоу всеки желаещ имаше 15 минути, за да украси по своя начин меденка във формата на сърце и това наистина отприщи ентусиазма и креативността на участниците. Наградите, осигурени от училището, бяха много и заслужени. А най-хубавото бе усещането за празник и за добре съвршена работа.
Елена Баева









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води