Велинград - online - Гасан Аиди, президент на IH&RA: Ако живея в София, всеки уикенд бих идвал във Ве 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гасан Аиди, президент на IH&RA: Ако живея в София, всеки уикенд бих идвал във Ве
Публикувано 2010-02-16 09:30:33 от Темпо

За президента на Световната организация на хотелиерите и ресторантьорите IH&RA Гасан Аиди всички пътища на Балканите водят към Велинград. На 12 февруари той изпълни обещанието, което даде при обявяването му за почетен гражданин на Велинград през 2009 г. - да дойде отново тук. И не само това - г-н Аиди вече прави планове за своя къща и евентуално хотел във Велинград. Разговаряме с него в хотел “Рич” минути след като е посетил Клептуза заедно с председателите на БХРА Благой Рагин и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград Златко Златанов:


- Г-н Аиди, какво ви води във Велинград?
- Откривам офис на своята компания “RRIH” в България. Когато през юли 2009 г. направих обиколка на България, за да видя какво предлага в туризма, обещах да се върна. Опитвам се да открия най-интересния за мен проект и, естествено, започнах от Велинград, защото това е моят град в България и имам много добри приятели тук. Искам да промотирам България, да я представя на западния пазар.Чрез офиса си в София, който ще обедини балканските държави, искам да предам опит на колегите хотелиери как да подобрят туристическия продукт. Искам да доведа чужди туристи в България това ще стане с помощта на г-н Рагин и БХРА.
- Каква е оценката ви за Клептуза като туристически обект, има ли потенциал?
- В моите очи има потенциал, но се нуждая от повече време, за да анализирам. В момента не мога да изразя мнение, трябва темата да се проучи. След месец ще дойда пак и се надявам да се срещна и с кмета г-н Лебанов.
- Искате ли да живеете във Велинград?
- През целия си живот ли?! През живота си не съм прекарвал повече от седмица в един град, изключение е само домът ми във Вашингтон. Ако не харесвам Велинград, няма да си губя времето да идвам втори път. Насладих се на Велинград - има красива планина, вода. Ако живея в София, всеки уикенд бих идвал във Велинград.
- Какъв съвет бихте дали на хотелиерите и на управляващите?
- Към хотелиерите две неща: да се подобри качеството на услугите и да продължат с обучението на персонала.
Към управляващите три неща: ако искат туризъм, трябва да оправят инфраструктурата, която е под всякакава критика; трябва да се прави маркетинг на страната извън страната и да се намали ДДС за хотелите и ресторантите. Във Франция Саркози намали ДДС в туризма от 20 на 5.5% и така трябва да бъде. В САЩ няма министерство на туризма, ДДС е между 3 и 7% според местоположението. Тук е прекалено много! И какво прави правителството с тези пари - къде са инфраструктурата и маркетингът, къде са парите?
(Използвани са въпроси и на други медии)

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай