Велинград - online - Заради фалшиви нотариални заверки: Кметът на Костандово се прости с поста 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заради фалшиви нотариални заверки: Кметът на Костандово се прости с поста
Публикувано 2010-02-16 09:37:47 от Темпо

Фалшиви нотариални заверки на различни документи в периода от 2007 до 2009 г. станаха причина кметът на Костандово Ясен Пашомов да се прости с поста си. До момента срещу него вървеше поредица от съдебни дела, заведени от потърпевши граждани. Те бяха по сходни казуси: в качеството си на кмет Я. Пашомов е извършвал нотариални заверки на различни документи с невярно съдържание. Благодарение на така заверените пълномощни са теглени пари от дебитни карти, продавани са автомобили и имоти. По делата различни съдебни състави постановиха различни присъди, които бяха в етап на обжалване.

Сагата на костандовския кмет приключи на 10 февруари 2010 г. Пред състав на Районен съд - Велинград с председател Наташа Даскалова обвинителят - Районна прокуратура и Ясен Пашомов обявиха, че желаят да сключат споразумение. По силата на това споразумение Я. Пашомов е наказан с пробация за срок от 1 година, полагане на 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото и лишаване от правото да заема длъжността кмет или друга длъжност в Общинска администрация за 1 година.
Два дни по-късно, на 12 февруари, Ясен Пашомов сключи още две споразумения по други две дела. Тъй като в единия случай са налице условия на продължаващо престъпление, санкциите са същите, но с по-дълъг срок - година и половина пробация и лишаване от правото да е кмет или общински служител.
Споразуменията са окончателни, имат последици на влязла в сила присъда и подлежат на незабавно изпълнение. За вакантната длъжност кмет на Костандово Общински съвет - Ракитово ще трябва да определи временно изпълняващ. Тъй като редовните местни избори са през есента на 2011 г., ще се чака президентът да определи дата за предсрочни избори в Костандово.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води