Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: За да се спазва, регламентът трябва да е за всички 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: За да се спазва, регламентът трябва да е за всички
Публикувано 2010-02-23 08:43:26 от Темпо

“Съгласно чл.40, чл..47 ал.2, т.7 от Наредбата за управление на зелената система на Община Велинград, чл.13, т.5, т.9 и чл.16, ал.1 от Наредбата за рекламната дейност на Община Велинград, се забранява поставянето на рекламни, изборни и др. материали (напр.некролози), извън определените за това места. Затова се обръщаме към жителите на града с молба да не разлепват некролози по дърветата и стълбовете разположени по главните улици на града, както и пред обществени сгради. Уведомяваме, че глобата при неспазване на изискванията, е от 100 до 500 лв.”

Това е текстът на прессъобщението, което бе разпространено от Община Велинград през изтеклата седмица. Напомнянето, че велинградчани не трябва да разлепват некролози по дърветата и ел. стълбове, е правено многократно. Но практиката, утвърдена през годините, продължава: некролози се лепят не само на определените за това табла на различни места в града, а и по дърветата, особено в централната градска част, по централните улици, около минералните чешми.
Тази практика има своите противници, които изтъкват, че дърветата не са място за възпоменания и че никъде по света не почитат мъртъвците по такъв начин. Но има и поддръжници, според които това си е наш обичай и е начин повече хора за разберат за нечия кончина.
Както се вижда на снимката, която сме направили на автобусната спирка пред Горското в Лъджене, наистина се стига до крайности. Има поставено табло за некролози, но това съвсем не пречи такива да се слагат и на дървото.
Досега не се е чуло някой да е глобен, въпреки че има регламентирана парична санкция. А и мнозина с право коментират, че тогава първо трябва да се глобяват всички политически партии и бизнесмени, които също използват дърветата и ел. стълбове за поставяне на плакати и рекламни афиши - без да спазват определените места, без да заплащат и без да почистват печатните материали, както е по закон.
Ако общината иска да въведе регламент, но той трябва да е еднакъв за всички и тогава има по-голям шанс да се спазва от всички.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България