Велинград - online - Лидерско участие на туристическата борса в НДК 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Лидерско участие на туристическата борса в НДК
Публикувано 2010-03-01 22:17:24 от Темпо

Поредното издание на най-голямата за България международна туристическа борса “Ваканция и СПА Експо” очаквано беше в “кризисен вариант”: по-малко изложители, по-малко посетители, по-големи отстъпки и повече ухажване към потенциалните клиенти. Броят на международните участници беше 63, а на българските в пъти повече.

Борсата бе открита на 25 февруари в София от зам.-министъра на икономиката Иво Маринов. Отново честта да свири на церемонията в централното фоайе на НДК организаторите повериха на велинградския Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”, което е една от най-работещите реклами за нашата община.
Същия ден гостите на щанда на Велинград бяха приветствани лично от кмета на общината Иван Лебанов, който ги покани да оценят достойнствата на СПА столицата на Балканите и да я посетят. Най-добри думи за Велинград отново намери председателят на Българската хотелиерска и рестораньорска асоциация Благой Рагин. Щанда посетиха народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов и заместник-областният управител на Пазарджик Ваня Минкова. Много хора се спряха, за да аплодират изпълненията на мажоретките и оркестъра и на танцьорите от КСТ “Импулс”. Притегателна точка бе и къщичката за кетъринг, където в ролята на любезни домакини бяха възпитаниците на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов”.
И тази година представянето на Велинград обедини усилията на общината и на повечето хотели, за които каузата за развитие на туризма е обща. Резултатите от това обединение са факт: Велинград безспорно вече е лидер на туристическия пазар, разпознаваем е като СПА столица, радва се на интерес от страна на туроператори. Доказателство за последното е, че още по време на самата борса бяха подписани договори, а много от туроператорските агенции, до които бяха изпратени имейли, също са направили запитвания за конкретни оферти.
Още едно доказателство за мястото на Велинград на туристическата карта на България беше церемонията, на която на 26 февруари списание “Туризъм и отдих” връчи своя “Златен приз” в 16 категории. В категорията “Кмет, утвърдил общината като туристически център” наградата получи кметът на община Велинград Иван Лебанов, който подчерта, че високото отличие е признание за общите усилия и партньорство на общината, местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и гражднското общество за утвърждаване на курорта. “Златен приз” в категорията “Най-динамично развиващ се туристически обект” получи велинградският ресторант “Том и Нези Класик”.
Така участието на Велинград на международната туристическа борса, макар и в “кризисен вариант”, постигна своята най-голяма цел - показа, че сме лидери и излъчи положителен сигнал за развитието на региона.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води