Велинград - online - БСП критикува управлението на ГЕРБ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

БСП критикува управлението на ГЕРБ
Публикувано 2010-03-01 22:19:23 от Темпо

На 22 февруари в залата на общината се проведе среща с депутата от Коалиция за България и говорител на БСП Корнелия Нинова. Разговорът откри общинският лидер на БСП Тома Пачалов. Г-жа Нинова връчи партийната книжка на най-новия член на БСП във Велинград - Елисавета Колчагова.

В изложението си Корнелия Нинова подчерта, че управляващите от ГЕРБ нямат политическа платформа, програма за управление и програма за излизане от кризата и управленски екип - все много важни неща, които определят състоянието на икономиката на България и на всеки един българин. Тя определи като факт предупреждението преди изборите “Гласуваш за ГЕРБ - получаваш Костов”, защото “Иван Костов реално управлява държавата”. Тя призна: “Не предвидихме и не очаквахме, че това управление ще си подаде ръка с националистическата партия “Атака” и че ще погазва демокрацията”. Даде примери с превръщането на парламента в послушен орган на Министерския съвет и с опитите за обезличаване на съдебната власт, както и с желанието в един момент да се иска импийчмънт на президента. Изводът: “Това, което се случва сега с БСП, не се е случвало дори по време на управлението на Иван Костов”.
К. Нинова определи отказа от водене на социална политика като геноцид спрямо хората и подчерта, че 42% процента акциз на тока за стопанска дейност от януари ще доведе до рязко увеличение на цените на стоки от първа необходимост. По думите й правителството на С. Станишев е оставило в Здравната каса 800 милиона лева, които вече са повече от милиард, но не се пипат все заради балансирания бюджет. Г-жа Нинова цитира министъра на здравеопазването, че ще се приватизират нови болници и посочи, че 100 нови частни болници чакат регистрация. БСП обжалва здравната реформа пред Констутициония съд.
Коментирана бе и категоричната позиция на БСП по закона за ГМО, който е бил поставян и при управлението на Станишев, както и въпроси за конфликт на интереси, като посочи, че от продажбата на винетките Цветелина Бориславова ще печели по 9 милиона на година.
По въпроса “Какво се случва в БСП?” Корнелия Нинова определи като “тежка” загубата на изборите и каза, че работата на БСП като конструктивна опозиция ще бъде в Народното събрание и в създадени съвети и комисии, които дублират правителството. БСП ще се отваря към граждански и неправителствени организации, синдикати и сдружения, като крайната цел е успешно представяне на местните избори през 2011 г. и след тях на президентските избори. За тази цел част от държавната партийна субсидия ще бъде разпределена сред общинските партийни организации, а кандидатурите за кметове ще се решават с вътрешнопартийни избори.
Залата зададе много въпроси, особено за безпардонното говорене и поведение по медиите на водещи имена на партията. Корнелия Нинова отговори, че е неприятно и неправилно, но няма да бъдат изключвани хора само защото говорят, тъй като БСП е демократична партия. По темата за заменките нейният коментар беше: “Съдът ще каже, още повече, че най-големите заменки са при ГЕРБ”.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води