Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Съветниците дължат верни решения за “Стройком” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Съветниците дължат верни решения за “Стройком”
Публикувано 2010-03-01 22:22:36 от Темпо

Търпението на хората не е безгранично. Особено, когато във време на криза са оставени без пари и перспектива, както това стана с общинското дружество “Стройком”. За останалите да работят в “Стройком” 9 месеца минаха в броене на стотинките и в очакване Общинският съвет, който е собственик на фирмата, да реши нейната съдба.

През това време съветниците можеха да дадат реален знак, че мислят върху проблема за бъдещето на общинската фирма и работещите в нея - да проведат срещи, да предложат различни идеи и да ги подложат на по-широка дискусия. Защото темата е голяма, обществено значима и вълнува много хора, а това означава, че могат да се чуят и обсъдят много мнения и да се отсеят полезните.
Вместо това сме свидетели, че след като преди година “Стройком” за кой ли път бе вкаран в местните политически боричкания, съдбата на работещите остана извън дневния ред на общинарите. И от прословутата “барекада” проблемът директно изпадна във “втора глуха”.
Случаят е показателен за начина, по който работи Общинският съвет. По горещи обществени казуси се правят комисии и се поставят срокове, които изобщо не се спазват - явно се разчита на кратката памет на електората. Потвърждение е вече “брадясалият” от чакане друг важен казус - затворената Кална баня. През март 2009 г. Общинският съвет избра комисия, която да направи проверка и да докладва на редовното заседание през април. Една година не стигна на комисията и това още не се е случило!
За една година в управлението на един град и община могат да се случат чудеса. Могат обаче и да не се случат! Но... търпението наистина има граници и съветниците дължат верни решения на работещите в “Стройком”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай