Велинград - online - Зейнаха дупки по дефилето, запълват ги с пясък 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зейнаха дупки по дефилето, запълват ги с пясък
Публикувано 2010-03-01 22:24:07 от Темпо

Всички популярни сравнения с кратери на вулкани, дупки на швейцарско сирене и лунен пейзаж с пълна сила онагледяват състоянието на главните пътни артерии във Велинград. Снегът се разтопи и зейнаха огромни дупки, в които десетки шофьори всекидневно пукат гуми и трошат предници. Особено критично е положението на 8-10 километра от града по дефилето, където вече са се изровили по 2-3 слоя асфалт. Тъй като в момента е технологично невъзможно да се асфалтира, през седмицата част от най-големите дупки бяха запълнени с пясък - поне да се омекоти удара по автомобилите и джобовете на шофьорите.

На фона на справедливото недоволство на всички, които срещу платени данъци и винетки получават такива пътища, на 19 февруари Агенция “Пътна инфраструктура” пусна предварително обявление за обществена поръчка. За първи път тя включва цялостнна поддръжка на всичките 129 километра републиканска пътна мрежа на територията на община Велинград, които се стопанисват от Областно пътно управление - Пазарджик. Досега се търсеха отделни изпълнители за асфалтиране, снегопочистване и т.н. Сега обществената поръчка обединява превантивно и текущо поддържане, проектиране, строителство, ремонт на пътни настилки и съоръжения, отводнителни пътища, зимни и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации.
Общата прогнозна стойност на поръчката е 16 милиона лева без ДДС. Парите са за период от 48 месеца - тоест изпълнителят ще поеме грижата за републиканските пътища не за една, а за цели 4 години. Това буди оптимизъм, че няма да се асфалтира по познатия тертип, който гарантира дупки още на следващата пролет, а парите ще се инвестират по-ефективно.
Засега поръчката е още на етап “предварително обявление”, чака се насрочване на дата за същинския конкурс. Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води