Велинград - online - Първа жертва във войната на общината срещу павилионите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първа жертва във войната на общината срещу павилионите
Публикувано 2010-03-01 22:29:21 от Темпо

Павилионите на бул. “Съединение” пред т.нар. “триъгълна градинка” ще бъдат премахнати. Решението бе подкрепено от 21 съветници от всички политически групи, против гласува само Лазар Белев, а Георги Панов се въздържа. Така съществуващите 10 петна, които досега общината отдаваше под наем, ще бъдат заличени от утвърдената схема за разполагане на временни преместваеми обекти.

На везните бяха поставени две противоположни мнения. Съветникът от Зелена България Лазар Белев бе категоричен, че сега не е моментът да се махат павилионите, защото безработицата е голяма и да се отнема поминъка на толкова семейства е “ултра малоумно”. Александър Гагов от ВМРО беше също толкова категоричен, че павилионите са “ултра грозни” и че е крайно време да се прилага стратегията за махане на павилионите от Велинград.
Пръвоначално се чуха и компромисни идеи: Али Мареков от ДПС предложи да се сключат договори за наем, но само за 2 години; а Жеко Чешмеджиев от ГЕРБ постави въпроса дали общината може да изгради за своя сметка еднотипни павилиони и да ги предложи под наем.
Везните наклони изказването на Геоги Янев, директор “Управление на общинската собственост”. Той се върна години назад, когато същите павилиони бяха преместени от ул. “Юндолска” пред Културния дом и поставени временно пред градинката. “Минаха 12 години - ако това е “временно”, не знам какво е постоянно!”, каза Г. Янев. Другият му аргумент беше, че всеки от павилионите изхранва не по едно, а по две семейства, защото в нарушение на договорите павилионите се преотдават под наем и по този повод общината отдавна е трябвало да изгони тези, които го правят. Ако общината тръгне на варианта да изгради павилиони по одобрената нова визия, то заради размера си те ще навлязат с 2 метра върху уличното платно и на практика в този отрязък няма да има булевард “Съединение”. Георги Янев подчерта, че наемателите на тези павилиони са знаели, че са временно там, но не са участвали в други конкурси за общински места и помещения.
За премахване на павилионите пледираха още съветници и София Ключкова от ИК “Да поработим за Велинград”. “Война без жертви няма”, каза Ал. Гагов и с гласовете на 21 съветници търговските обекти пред триъгълната градинка станаха първата “жертва” във войната на общината срещу павилионите.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води