Велинград - online - Избират кой ще работи с милионите по проекта за парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Избират кой ще работи с милионите по проекта за парковете
Публикувано 2010-03-01 22:32:21 от Темпо

Във време на стагнация, безработица и криза, на 26 февруари Община Велинград откри процедура за извършване на строителни дейности на стойност 5 873 115 лева без ДДС. Те ще са по проекта за благоустройство на паркове и градската среда, спечелен миналата година по Оперативна програма “Регионално развитие”. Това е обществената поръчка за най-голяма сума, обявявана досега от общината.

Големи са и обществените очаквания за ползата от проекта, защото са включени любимите паркове и места за отдих на велинградчани и гостите на града.
Продължителността на проекта е 18 месеца и процедурата стартира с избор на изпълнител. Сумата от близо 7.5 милиона лева е предвидена за озеленяване, изграждане на парково и улично осветление, ВиК елементи по чешмите за минерална вода в парковете.
Изискванията към кандидатите са сериозни и следват регламента на европейската оперативна програма “Регионално развитие”. Фирмите или консорциумите, които ще бъдат допуснати до участие в избора, трябва да имат оборот от строителство в размер на минимум 8 809 672 лева за последните три години (от 2007 до 2009 вкл.). Те трябва да разполагат най-малко с 500 000 лева като свободни оборотни средства. Нужно е да представят поне 5 изпълнени договора за строителство през последните 5 години и референции по тях. Минималните изисквания включват и подробен списък от машини и техника за изпълнение на поръчката, както и спазване на клауза за цената на труда на хората, които ще бъдат наети.
При оценката на предложенията с еднаква тежест ще са цената, графика и гаранционният срок, които ще оферират кандидатите. Ще се оценява и предложената работна програма.
Срокът за подаване на документи за участие в откритата процедура е 2 април, а датата на самия конкурс е 13 април 2009 г.
Според регламента всички действия на комисията по оценка на предложенията са публични. При отваряне и оповестяване на ценовите оферти могат да присъстват участниците в процедурата и представители на медии и юридически лица с нестопанска цел. Последното дава надежда за прозрачност при избора на изпълнителя, което е и защита на обществения интерес.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България