Велинград - online - Бяло за дълъг живот и червено за сила и здраве 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бяло за дълъг живот и червено за сила и здраве
Публикувано 2010-03-09 09:07:57 от Темпо

На 1 март българинът подарява и получава мартеница - така отколе месецът на пролетта започва с пожелания за живот и здраве. Няколко щрихи от празника във Велинград:

Сред хората, които получиха най-много мартеници на 1 март, беше кметът на общината Иван Лебанов.
Първи го дариха децата от ОДЗ “Слънчице”, а след това и от Общинския детски комплекс. Те се снимаха в кметския кабинет, седнаха на стола на градоначалника, а след това вързаха мартеници и на заместник-кметовете и общинските служители.
***
В Дневния център за възрастни хора с физически увреждания на 1 март гостуваха малчуганите от група “Дъга” на ЦДГ “Фантазия” с ръководител Вилдена Рашид. Те създадоха празник за потребителите на центъра с песни и стихове и получиха красиви мартеници, саморъчно изплетени от Мария Трионджиева. Управителят на центъра Елена Янева-Зисова благодари на децата и пожела: “Белият цвят в мартеницата предвещава дълъг живот, а червеният здраве и сила - бъдете живи и здрави!”. Специалната почерпка за празника бе осигурена от ПГИТ “Ал. Константинов”.
***
На 1 март по традиция всяка поредна година в Общински детски комплекс се провежда конкурс-изложба на ръчно изработени мартеници от децата в града. Неговата цел е да съхрани българските традиции при изработването на експонатите и да вложи символи ,характерни за нашия край и свързани с легендите. И тази година участваха деца от всички училища и детски градини от града, разделени на 4 възрастови групи. Компетентното жури в състав Бранко Манушев -– уредник на Художествената галерия, Антоанета Георгиева -– преподавател в СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” и ръководител школа по изобразително изкуство към ОДК и Елисавета Колчакова присъди наградите на победителите. Специална награда получиха децата от Дневния център за деца с увреждания “Надежда” и СОУ”Христо Смирненски” заради активното участие и положено старание. ***
По случай 1 март децата от Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград бяха зарадвани с шоколадови лакомства и мартенички от Випуск 2008 и 2009 на българското Училище за политици. Изпълнителният директор на организацията Ирина Алексиева откри изложба от 21 картини, нарисувани на благотворителното тържество на Випуск 2009. Кметът Иван Лебанов се ангажира и занапред да продължи ползотворното сътрудничество със социалното заведение, а децата от “Джуниър Ачийвмънт” във Велинград са доволни, че могат да бъдат полезни и да помагат на приятелите си от центъра.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води