Велинград - online - Бонус празник 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бонус празник
Публикувано 2010-03-09 09:10:29 от Темпо

Между първи и трети март жителите на Чепинското корито получиха и един “бонус празник” - концерта на Групата за стари градски песни “Евридика” към читалище “Просвета” в Костандово, който прозвуча в следобедните часове по телевизия СКАТ на втори март.

Трогнати от специално написаната за тях песен “На Бони и Тошко”, едноименните водещи на предаването не пропуснаха да поздравят и еднодневния пенсионер, автор на песента и ръководител на групата - Никола Янев-Чоли.
Като пролетни кокичета в студиото се кипреха гласовитите певици от “Евридика” Лимонка Кирева, Невена Минкова, Ани Думкова, Норка Етова, Елена Гарданска и Аида Бошнакова, придружени от Иван Елкин и неговата цигулка.
С групата бе и авторът на много от техните песни - велинградският поет Ангел Пачалов. Двамата заедно с Никола Янев са създали прекрасни авторски песни, които прозвучаха в телевизионния ефир и създадоха настроение на всички зрители. С “Песен за Чепинско” и “Песен за Велинград” тъй описаха красотите на родния край, та чак Бони възкликна: “Това е любимият ми град!”.
Всяка песен Чоли отправяше към някого, така че всеки да усети концерта като личен поздрав. Неговите настоящи колеги пенсионери се почувстваха “Храбри баби”, а бившите колеги - учители от ОУ “Хр. Ботев” в Ракитово като “чудак”. Не бяха забравени юбиляри, читалищни дейци, кметове, приятели от страната. С песента “Приспа ме вечер тъмносиня” всички сведоха глави в памет на покойната си колежка от групата Венера Гълъбова.
Ако има песен, която е затрогнала цяла България, това е авторската песен на А. Пачалов и Н. Янев “Гугутка”, посветена на всички българи, които си изкарват хляба в чужбина. Изпълнението на Лимонка Кирева просълзи хората, чакащи вест от своите емигранти. С песента авторите отправиха послание и към своите дъщери, които също са в чужбина.
Много хубави песни се ляха час и половина от екрана. Много поздрави, много пожелания. Бонус празник!
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води