Велинград - online - Зареждане с патриотизъм 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зареждане с патриотизъм
Публикувано 2010-03-09 09:17:31 от Темпо

В навечерието на националния празник 3 март поетесата от Литературен кръг “Свободна мисъл” Боряна Стаева посрещна в залата на Художествената галерия с много български знаменца, цветя и бонбони приятели и почитатели на поезията. Ден преди празничната дата поетесата реши да представи пред по-широка публика своята трета книга със заглавие “България в легенди и стихове”. Първите две са “Жената в бяло” и “Живот в бяло”, както и участие в поетичния сборник на литературния кръг - “Полети”.

Петър Пещерски откри поетичната вечер, определяйки стихосбирката като “една малка книга с голяма стойност, която ни зарежда със забравения днес патриотизъм”, а Боряна Стаева като “патриот по душа, която създаде една нова легенда, а именно да даваш от себе си, защото само тогава даваш истински.”
Редакторът Ангелина Колева представи стихосбирката “България в легенди и стихове”, в която се преплитат митичност и реалност, оживяват образи-светини от нашата история. Книга, в която героите притежават непреходните ценности на народа ни, най-силната от които е любовта към отечеството.
Стихосбирката “България в легенди и стихове” е малка книга, обединила в себе си хан Аспарух, царете Борис и Самуил, Паисий, Ботев, Левски, Вела, безименните жертви на Цепина и Баташкото клане, жени и мъже воеводи - смели, достойни, недостижими, покоряващи читателя със своето обаяние и величие. За авторката обичта е нещо велико, необятно и многолико и нейно авторско достижение е представянето на легендите в стихове.
Боряна Стаева благодари на Снежана Велева, Мария Табакова, Ангелина Колева, Севда Бахчиванска за помощта при събирането на легендите и обяви, че парите от продажбата на книгата ще бъдат за Дневния център за деца с увреждания “Надежда” във Велинград.
Дамите от пенсионерския клуб в Лъджене с ръководител Румен Влахов поздравиха с патриотични песни Боряна Стаева и присъстващите. Музикален поздрав поетесата получи и от Мими Пашова, Сунай Юсейн и Теди Алексиева, водени от директорката на Общински детски комплекс Юлия Ковачева.
Със стих, както подобава на поети, Пейчо Христов поздрави Боряна Стаева, която видимо развълнувана прие многоброините поздравления и цветя на почитатели и приятели, сред които много млади хора.
От авторката на стихосбирката “България в легенди и стихове”, която вече се радва на популярност извън пределите на родината - във Франция и САЩ, научихме, че подготвя нова стихосбирка с работното име “Родолюбие”.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води