Велинград - online - Трудът и талантът заслужиха награди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Трудът и талантът заслужиха награди
Публикувано 2010-03-09 09:22:48 от Темпо

Ротари клуб - Велинград избра навечерието на националния празник 3 март, за да награди талантливи деца от общините Велинград и Ракитово. Тържеството на 2 март в хотел “Олимп” започна с филма “Магията Ротари”, който разказва за целите на най-голямата частна неправителствена хуманитарна организация в света и за нейната дейност в България.

Г-жа Боряна Белухова, президент на велинградския Ротари клуб, подчерта, че най-важно за ротарианците е чрез приятелството да служат на обществото. Тя връчи и наградите на децата и младите хора, които през 2009 г. донесоха много радост и гордост със своите постижения в областта на спорта, изкуството и науката. Средствата бяха събрани по време на традиционния Коледен благотворителен бал, който Ротари клуб - Велинград организира всяка година.
Двойката на Клуб за спортни танци “Импулс” Йордан Дулев - Спасимира Пандева получи награда за големите си успехи на танцовия подиум през 2009 г. плюс пожелания за медали на държавното първенство тази седмица. Най-голямата звезда и надежда на Плувен клуб “Белмекен” Вангелина Драганова отново заслужи наградата със серия от победи, заради които с право я наричаме “златно момиче”. Нейният съотборник Стоян Допчев, макар и само на 11 години, също се доказа като шампион и бе награден. Заради златния си глас и многото спечелени награди бе отличена Христина Влахова от музикалната школа “Звънче”. Оценени бяха високо и изпълнителите от вокална група “Караоке” Мария Пашова и Сунай Юсеин, които също покоряват публиката с всяко свое изпълнение. Нгаради имаше и за две “златни пера” - Мария Гаралова от СОУ “Св. Климент Охридски” - Ракитово и Виолета Златарева от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” - Велинград, спечелили национални литературни конкурси. В областта на науката ротарианците отличиха представилите се достойно в олимпиадите на областно и национално ниво Денис Хърльов (история и география) и Таня Дишлянова (география), възпитаници на СОУ “Васил Левски” - Велинград.
По решение на Ротари клуба ще бъде подпомогнато финансово и пътуването на ученическата компания “Green Team” в СОУ “В. Левски”. Както в. “Темпо” писа, компанията се нареди на първо място в България и има шанс да се представи на европейския панаир на “Джуниър Ачийвмънт” през април в португалската столица Лисабон.
Специална благодарност бе отправена към ръководителите, треньорите и учителите на талантливите млади хора: Йорданка Казалиева - МШ “Звънче”, Юлиана Ковачева - ВГ “Караоке”, Йорданка Пенина - ПК “Белмекен”, Петър Милчев и Десислава Петачка от КСТ “Импулс”, учителите на наградените.
Удовлетворението бе общо - на наградените заради това, че трудът и талантът им са забелязани и възнаградени, а на ротарианците заради това, че както каза Боряна Белухова: “Гордеем се с вас и се радваме, че можем да помогнем, макар и с малко”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай