Велинград - online - Войната за и против павилионите продължава 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Войната за и против павилионите продължава
Публикувано 2010-03-09 10:07:35 от Темпо

Преди да отлети за Канада, кметът Иван Лебанов използва правомощията си и върна за прегласуване в Общинския съвет две решения от сесията на 26 февруари. Съветниците ще трябва да се произнесат повторно по казуса с павилионите до “триъгълна градинка” между бул. “Съединение” и ул. “Св.св. Кирил и Методий” в центъра на Велинград.

На февруарската си сесия местният парламент не прие предложението да се проведат конкурси за отдаване под наем на 10-те общински петна за срок от 5 години и с начален наем 39 лева без ДДС. След разгорещени спорове всички съветници с изключение на двама (Лазар Белев и Георги Панов) застанаха зад идеята, че е крайно време да започне премахването на павилионите във Велинград. Така се стигна до решение вместо да бъде обявен конкурс, десетте петна да бъдат заличени от схемата за разполагане на временни преместваеми обекти в града. Определен бе и срок за премахване на павилионите до 1 май 2010 г. за сметка на досегашните наематели.
Решението предизвика голямо недоволство сред наемателите на търговските обекти, които са потърсили и среща с кмета Лебанов. Наемателите изтъкват, че губят препитанието си точно в момент на тежка икономическа криза. Дали съветниците ще се вслушат в техните аргументи, ще се види при повторното гласуване на предстоящата извънредна сесия.
Кметът връща за прегласуване и решението, с което съветниците отказаха да обявят за частна общинска собственост първия етаж от сградата, на чийто втори етаж се намира кметството в село Пашово. Предложението на Общинска администрация е договорите за наем на намиращите се на първия етаж шивашко ателие и кафе-аператив да бъдат удължени с още 5 години.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води