Велинград - online - Треньорът на “Чепинец” Димитър Муртин: Имаме потенциал за класиране в осмицата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Треньорът на “Чепинец” Димитър Муртин: Имаме потенциал за класиране в осмицата
Публикувано 2010-03-16 08:12:52 от Темпо

В непредвидената футболна пауза, дошла след отлагането на два поредни кръга в Югозападна “В” група, потърсихме за мнение и коментар на началото на футболната пролет треньора на “Чепинец” Димитър Муртин.

-Г-н Муртин, “Чепинец” изигра вече три срещи от началото на пролетния полусезон, в които регистрира две победи и една загуба. Каква е вашата оценка за представянето на отбора в началото на пролетния цикъл?
- Най-общо казано мога да бъда доволен от представянето на отбора. Все пак от три мача две победи и една загуба е добър точков потенциал, което ни позволи и да се придвижим с три позиции напред в класирането в сравнение с есента. Всяко начало е трудно, но се радвам, че още в първата среща срещу “Витоша” (Долна Диканя) показахме характер и взехме трите точки. Подобно бе положението и при победата над “Левски” (Елин Пелин). В Разлог през първото полувреме смея да твърдя, че стояхме добре на терена, но след изгонването на Спасов, което бе несправедливо, нещата се обърнаха. Немалка роля за негативния резултата там изигра и съдийската бригада, която даде доста обратни отсъждания, изнерви мача и особено нашите състезатели, след което се стигна и до тази загуба. Разбира се, не подценявам и грешките, които направи нашият отбор, ясно ми е, че има още доста върху какво да работим, но смятам, че с изиграването на срещите отборът ще навлиза във все по-добра форма.
- От това, което видяхте през първите три кръга, доволен ли сте от игровото лице, което показва “Чепинец”?
- Една голяма част от футболистите са добре подготвени физически, те водиха сериозна зимна подготовка и това си личи на терена. Има обаче и такива, при които нередовната подготовка оказва сериозно влияние на моментната им спортна форма. Най-важното в момена обаче е, че имаме алтернатива на всеки пост и не сме зависими от наказани или контузени футболисти. Това ще ни позволи да варираме със състава. Виждате също, че се опитваме да налагаме и местни момчета, но не всички от тях в момента разполагат с необходимия спортно-технически потенциал, за да бъдат включвани в отбора и в групата за мача.
- Съвсем скоро в тима бе картотекиран Алек Манолов, който игра преди сезон и половина с отбора. Ще повиши ли класата на тима неговата поява?
- Да, разбира се, видяхте още в мача с Елин Пелин, когато се появи на терена, изработи и превърна дузпата в гол. Все още обаче не е готов за цял мач, поради факта, че е пропуснал част от зимната подготовка. Но на него атмосферата в тима му е позната и смятам, че по-бързо ще се адаптира и ще заиграе по-силно.
- Лошото време стана причина да бъдат отложени 2 кръга. Ще наруши ли игровия ритъм на отбора тази неочаквана пауза?
- Ами каквото за нас – това и за другите. Наистина има известен дискомфорт в това прекъсване, но на тези тежки терени трудно щеше да се играе някакъв смислен футбол. А иначе сега ще последва едно сгъстяване на програмата с цикъл сряда–неделя, при който ще се създаде възможност за умора на играчите, но както споменах, ние имаме възможности за вариации и не се притесняваме в това отношение.
- Избистрен ли е вече титулярният състав, на който ще разчитате през пролетта?
- По-правилно в случая е да говорим не за титулярен състав, а за група от 15-16 играчи, при които всеки един да може да поеме отговорността в трудни моменти. Виждате, че се случват контузии, наказания и ние затова сме предвидили група от 15-16 човека, които да бъдат равностойни. - Докъде според вас може да стигне “Чепинец” през пролетта?
- Мисля, че имаме потенциал за класиране в челната осмица. Няколко отбора сме сгъстени в 4-5 точки, което дава възможност да се атакуват и по-добри позиции. Важното обаче е да се навлезе с изиграването на поредицата от мачове в необходимия игрови ритъм и резултатите ще дойдат. Друг важен проблем, с който трябва да се справим, е комплексът “чужд терен”. Трябва да започнем да печелим точки и като гости. Аз мисля, че има доста опитни играчи, които могат да го направят, просто малко повече късмет и самочувствие и нещата ще се оправят. Не по-малко важен тук е и съдийският фактор, но преди всичко ние трябва да изчистим максимално грешките, които допускаме и мисля, че тогава всичко ще си дойде на мястото.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води