Велинград - online - Коктейл от СПА и вино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Коктейл от СПА и вино
Публикувано 2010-03-16 08:54:39 от Темпо

Тема на мартенското заседание на Консултативния съвет по туризъм отново бяха информационните и указателни табели във Велинград. “Инфотур център” ООД представи своето предложение за табели, които дават предимство на информацията, а не на рекламата и ще намалят съществуващото в курорта разностилие. Идеята бе презентирана от Петър Вълков, който преди няколко години рекламира и постави във Велинград терминал за резервации по телефона на “Ферател” на входа на общинския бизнес-център. Междувременно терминалът бе закрит, а австрийската фирма се е оттеглила от българския пазар на туристически услуги.

Темата е изключително важна за Велинград, но почти нищо работещо не е направено по нея и трябват поне 2 години, за да се случи, както трябва - това бе позицията на главния архитект Тодор Енев. Общината ще иска информационните табели да не са просто една jpg-картинка, а работеща карта, включително с навигация през интернет. Това означава, че финансирането ще трябва да е поетапно и да се реши от Общинския съвет. Тодор Енев подчерта, че е нужно да се обсъди и избере точно “нашата табела”, със специфична и въздействаща визия.
Общинският информационен център получи задача да разработи информация за туристическите пътеки във Велинград и общината. През април тя ще бъде обсъдена от Консултативния съвет и след това ще се качи на сайта на общината в секция “Туризъм”.
Консултативният съвет взе решение Исторически музей - Велинград да участва на международното туристическо изложение “Културен туризъм” във Велико Търново в средата на април. Преди година музеят донесе авторитетна награда от старата столица, амбициите са да не се отстъпва от това високо ниво, каза директорката Снежана Велева. Велинград ще се представи и на туристическата борса в Москва - засега плановете включват само рекламни материали за курорта и хотелите.
Васка Милушева разказа за намеренията на Винения клуб във Велинград през септември да бъде организиран фестивал, който да обедини притегателните за туристите СПА и вино. Подобно изложение се организира в Сандански, но Велинград ще търси “собствен прочит” на идеята. Потенциалът на подобен фестивал е голям, тъй като има сериозен интерес от страна на винарски изби, които искат да покажат продукцията си в туристически център като Велинград. От своя страна хотелиерите ще допълнят емоциите с различни СПА-терапии с вино и грозде. Засега идеята все още се обсъжда и допълва, но вече намери подкрепа от страна на общината, която ще предостави терен за провеждане на фестивала.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай