Велинград - online - СОУ “Васил Левски” във франкофонския свят 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СОУ “Васил Левски” във франкофонския свят
Публикувано 2010-03-23 08:59:57 от Темпо

Всяка година на 20 март франкофони от всички континенти празнуват международния ден на франкофонията. Тя обхваща дейностите по разпространението на френския език и ценностите, с които обогатява. През този месец френският език се чества по различни начини в различните страни. Той свързва 170 млн. души от 56 държави, между които и България. Френският език е официален в 29 страни и е втори по използваемост в Европейския съюз.
Франкофонията се възражда у нас през 1993 г. и България се присъединява към международната организация, която спомага да се съхранят езиковите и културни придобивки, но и да се насърчи, да даде път на нови хуманни дейности.
И тази година учениците, изучаващи френски език в СОУ “Васил Левски” Велинград, не пропуснаха да отбележат този световен ден. Всеки изяви своите способности и показа любовта си към френския език. На 18 март учениците се събраха в мултимедийната зала на училището и за миг се почувстваха една малка частица от онези 170 млн. франкофони. Кратка презентация ги пренесе в Париж – града на романтиката и любовните изживявания, на светлините, на кулинарното изкуство, на архитектурните постижения, на дългите разходки и приказните мечти ... След пътешествието по-големите ученици разказаха за френската кухня, френските сирена и не на последно място и за прочутите френски вина. По невероятен начин успяха да грабнат вниманието на по-малките ученици, които слушаха с интерес. Учениците, изучаващи френски език, не пропуснаха и да споменат 200-годишнината от рождението на големия композитор Фредерик Шопен. Беше проведена и викторина, а наградените бяха много. Показвайки знания в областта на френския, те напълно заслужено спечелиха наградите си.
Франкофоните направиха и радиопредаване, с което поздравиха всички празнуващи. Нежна френска музика звучеше в училищните коридори. Емоцията беше силна, чувствата невероятни. И така ние се присъединихме към огромното франкофонско семейство, празнуващо на тази дата.
Весела Апостолова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води