Велинград - online - Съветниците твърдо на война с павилионите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците твърдо на война с павилионите
Публикувано 2010-03-23 09:54:11 от Темпо

Крилатата фраза на премиера Бойко Борисов “Война без жертви не може” влезе в употреба при повторната дискусия в Общинския съвет за 10 павилиона до триъгълната градинка на бул. “Съединение” в центъра на Велинград. На 25 февруари съветниците решиха да не обявяват конкурси за отдаване под наем на общинските петна за търговия, а вместо това настоящите собственици да премахнат павилионите за своя сметка. С мотив: “Считам, че при вземането на това решение общинските съветници не са се съобразили с покачващия се процент на безработицата, както и със засилващата се невъзможност за обслужване на банкови кредити най-вече от дребния бизнес”, кметът Иван Лебанов върна решението за ново обсъждане.

Новото обсъждане се състоя на извънредна сесия на 17 март и доведе до стария резултат: 20 съветници гласуваха за махане на павилионите, само Лазар Белев беше против. Аргументите бяха вече познатите: павилионите загрозяват центъра на СПА столицата, въпросът не е съдбата на отделните хора, а визията на града.
Този път в залата се чу и мнението на част от наемателите, изразено от г-жа Кавръкова. Кой ще защити представителите на дребния бизнес, които се борят за хляба си, попита тя съветниците. При положение, че Велинград е на първо място по безработица, общината вместо да защити работните места в тази криза, маха работещи обекти. Г-жа Кавръкова припомни, че голяма част от тези павилиони преди години бяха на ул. “Юндола” пред Културния дом. Те бяха насила преместени пред триъгълната градинка с мотив, че започва довършването на Културния дом. Но Културният дом си стои недовършен, а на същото място на “Юндолска” общината направи паркинг и по тротоара сега не може да се мине. Първи ни махнаха от Културния дом, сега отново махат първо нашите павилиони и това е неморално, възмути се г-жа Кавръкова. Тя посочи, че във Велинград има 230 павилиона, много от тях са на възлови места като Клептуза, “Тухлата” на центъра, пред Женска баня, на кръговото кръстовите на Пазара - целият град е в павилиони, но някои се ползват със защита.
Председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз заяви, че решението е принципно и павилиони ще се махат при изтичане срока на договорите.
На извънредната си сесия съветниците потвърдиха още 3 свои решения за имоти в Пашово, Юндола и Сърница, върнати от кмета и областния управител.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай