Велинград - online - Промяната на общинския бюджет - незаконна до ново гласуване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Промяната на общинския бюджет - незаконна до ново гласуване
Публикувано 2010-03-23 09:55:08 от Темпо

Областният управител Дончо Баксанов върна като незаконосъобразно решението, с което на 25 февруари Общински съвет - Велинград прие промяна на общинския бюджет за 2010 г. Тогава въпросното решение не бе подкрепено от групата на ГЕРБ в местния парламент.

Според областния управител при гласуваната промяна на бюджета Общинският съвет е трябвало да спази член 18 от Закона за общинските бюджети. Той гласи: “Общинският бюджет се изменя през текущата година по начина, по който е бил приет”. А процедурата по приемане включва задължително публично обсъждане, каквото в случая не е имало. Затова и Община Велинград бе принудена на 19 март 2010 г. да организира и проведе публично обсъждане на предлаганите промени..
За да се спазят сроковете за повторно гласуване на оспореното решение, редовната сесия на Общинския съвет ще се проведе не в последния четвъртък, ден по-рано - на 24 март, сряда. Дневният ред е само от 16 точки, но част от тях неминуемо ще породят дебати и спорове. Такива се очакват по предложението на съветника Г. Панов за попълване на кадастралния план с два имота общинска собственост по 80 кв.м и одобряване на схема за два временни търговски обекта на Клептуза. Сред дебатираните теми е и гласуването по искането на общинската болница “МБАЛ-Велинград” да тегли кредит в размер на 700 000 лева. Парите са за преустройство и ремонт на сградата на общежитието пред болницата, а общината ще трябва да стане гарант по кредита.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола